Tüketici sağlığını düşünüyor

Beneo anket sonuçları tüketicilerin diş dostu çikolatalara daha fazla harcamaya istekli olduklarını ortaya koydu.

Tüketici sağlığını düşünüyor
Beneo tarafından yürütülen araştırma, tüketicilerin şeker kaplı çikolataların daha sağlıklı alternatiflerini arzuladıklarını ve diş dostu alternatifleri piyasaya sürüldüğü takdirde %10 daha fazla ödemeye gönüllü olduklarını ortaya koyuyor. Gıda bileşeni üreticisi Beneo, en son tüketici anketinde fiyat duyarlılığını ölçerek diş dostu çikolataların piyasada kabulünü ve olan ilgiyi araştırıyor.

Beneo, Palatinose™ (izomaltuloz) içeren yeni şekerleme ve tatlı konsepti yaratmakta olan uzmanlığına dayalı olarak tüketicilerden diş dostu çikolatalara gelen pozitif tepkinin ürünün piyasada talep görmesini sağlayacağından emin. Beneo Pazar Araştırma Müdürü Dr. Christian Niederauer’a göre, “M&Ms ve Smarties gibi şekerlemelerin popülerliği piyasanın bu şeker çeşitlerinde güçlü olduğunu gösteriyor ve anket sonuçları tüketicilerin yeni ve daha sağlıklı alternatiflere açık olduğunu gösteriyor. Palatinose™’nin en iyi tarafı hiçbir istenmeyen yan etki olmadan diş dostu çikolata kaplama ve renkli kaplamalar yapmanın mümkün olması.”

Beneo Pazar araştırmasını şekerle kaplı çikolatalı tatlılar kategorisinde yeni fikirler açısından ikinci büyük pazar olan Almanya’da gerçekleştirdi. Beneo tarafından 14 ve üzeri yaş grubundaki kadınlar üzerinde yapılan araştırmada, düzenli olarak çikolata tüketen katılımcılar diş dostu çikolata fikrini 1.74 oranda beğendiği görülüyor. (ölçeğe göre 1=çok sevdi 6=hiç sevmedi) Araştırma, piyasaya sürülürse düzenli olarak çikolata tüketenlerin 90%ının ürünü tüketmeye istekli olduğu ve düzenli olarak çikolata tüketmeyenlerin üçte birinin de denemeye açık olduğu gösteriyor. Ayrıca araştırma katılımcıların diş dostu çikolata alternatifine 10% daha fazla ödemeye razı oldukları gösteriyor.

Beneo tarafınan üretilen gıda bileşeni Palatinose™ diş dostu olan tek tam sindirilebilir (disakkarit) olma özelliği gösteriyor. Kariyojenik olmama özelliği EFSA tarafından olumlu değerlendiriliyor. Şeker pancarından elde edilmiş olan Palatinose™ daha uzun sürede karbonhidrat enerjisi salarak kandaki glikoz seviyesinde çok az etki yaratıyor. Tamamen sindirilebilir olan bu fonksiyonel şeker hiçbir yan etkisi olmayan diş dostu çikolata ve kaplamalar üretmeye imkan veriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52