Makpa pazarını artırdı

Endüstriyel mutfak sektöründe üretimden çok taahhüt ve projelendirme alanlarında çalışmaları bulunan Makpa, geçen sene kahve makinesi üzerine yaptığı yatırımlarla dikkat çekti.

Makpa pazarını artırdı
2010 yılında piyasaya sürdükleri Cimbali Kahve Makinesi üzerine ciddi yatırımları olduklarını açıklayan Makpa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sözmen, bunun üzerine eğitimler verdiklerini ve lansman kampanyaları düzenlediklerini kaydetti. “Türkiye piyasasında kahve makinesi satışında pazar payımız bizi mutlu ediyor” diyen Sözmen, Makpa bünyesinde istihdamlarını artırdığını ifade etti.

Makpa’nın endüstriyel mutfak projelendiren, taahhüt yapan ve sonlandıran bir firma olduğunu belirten Sözmen, “Uluslararası otellere verdiğimiz hizmeti artırmaya yönelik çalışmalar içindeyiz. Bu doğrultuda üç tane uluslararası zincire sahip otelle taahhüt ve projelendirme yapıldı ve bitirme aşamasına geçildi. Bu da ciro ve büyüme olarak firmamıza yansıdı” dedi. Kriz sonrası 2010 yılının sektör açısından iyi bir yıl olduğunu aktaran Sözmen, sektörün turizme bağlı olarak 2011 yılına çok iyi başladığını dile getirdi. “Gerek Avrupa’daki kriz gerekse de bazı Arap ülkelerindeki sorunlar nedeniyle Türkiye daha çok talep görmeye başladı ve ihtiyaçlar arttı” diyen Sözmen, tüm bu sebeplerden dolayı Türkiye’de sektörün çok iyi bir çıkış gösterdiğini söyledi.

Makpa’nın 1984 yılından bu yana endüstriyel mutfak, fast food ve pastacılık alanlarında, proje, satış, montaj, bakım ve satış sonrası servis departmanlarıyla hizmet verdiğini kaydeden Sözmen, Avrupa ve Amerika kökenli birçok şirketin de distribütörlüğünü de üstlendiklerini ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52