Peynir Biliminin Temelleri çıktı!

Türkiye’de farklı kurum ve kuruluşlarda çalışmalarını sürdüren 29 bilim insanının katkısı ile hazırlanan ve toplam 20 bölümden oluşan Peynir Biliminin Temelleri kitabı çıktı.

Peynir Biliminin Temelleri çıktı!
Editörlüğünü İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç Dr Adnan Hayaloğlu ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof Dr Basbaros Özer’in yaptıkları “Peynir Biliminin Temelleri” kitabı yayınlandı. Sidas Yayıncılık tarafından yayınlanan Peynir Biliminin Temelleri kitabı içeriği ile Süt sektörü ve süt konusunda çalışan bilim insanları için önemli bir yere sahip olacak.

Peynir Biliminin Temelleri, Türkiye’de farklı kurum ve kuruluşlarda çalışmalarını sürdüren 29 bilim insanının katkısı ile toplam 20 bölümden oluşuyor. Her bir bölüm, çok sayıda güncel literatür ve yazarların kendi çalışmaları kullanılarak titizlikle hazırlanmış ve kaynak listesi her bölüm için ayrı verildi. İlk bölümlerde, süt bileşenlerinin kimyası ve peynir üretimi öncesi süte uygulanan temel işlemler ile pıhtılaşmanın mekanizması açıklandı. Daha sonra peynir mikrobiyolojisi ile olgunlaşma süreci ve meydana gelen tüm biyokimyasal, tekstürel ve reolojik olaylar ayrıntılı olarak ele alındı. Bu kitaba özgü önemli bir ayrıntı olarak, peynir analizleri ve kullanılan enstrümantal ekipmanlar etraflıca anlatıldı ve analiz sonuçlarına ait grafiklerle konu somutlaştırılmaya çalışıldı. Son bölümlerde yerli ve yabancı tip peynirlerin üretim ve olgunlaşma niteliklerine kısaca ve eleştirel olarak değinilerek, yeni ve disiplinlerarası çalışmaların gerekliliği vurgulandı. Ayrıca, son yıllarda çalışılan popüler konular olarak; ultrafiltrasyon ve diğer membran teknikleri, yüksek basınç, düşük yağlı peynir üretimi ve biyo-aktif süt proteinlerinin oluşumu en güncel çalışmalarla değerlendirilip okuyucunun dikkatine sunuldu.

Peynir Biliminin Temelleri, akademisyenler, lisans ve lisansüstü öğrencileri, süt sanayicileri ve peynirle ilgilenen değerli okuyucular için temel bir kaynak niteliği taşıyor.

20 bölüm olarak hazırlanan kitap, 680 sayfadan oluşuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52