Avrupa aroma listesini onayladı

Avrupa Komisyonu, Avrupa gıda sektöründe gıda aroması kullanımını uyumlu hale getirme planları doğrultusunda hazırlanan aroma maddeleri listesini onayladı.

Avrupa aroma listesini onayladı

Avrupa Komisyonu, Avrupa gıda sektöründe gıda aroması kullanımını uyumlu hale getirme planları doğrultusunda hazırlanan aroma maddeleri listesini onayladı. Komisyon'dan yapılan açıklamada, yeni mevzuatın Avrupa tek pazarı içinde izin verilen aroma maddelerinin kullanımını netleştirip uyumlu hale getireceği ifade edildi.

İki yönetmelikten oluşan mevzuatta, AB genelinde izin verilen aroma maddelerinin listesi ve diğer aromalar için bir geçici önlem yer alıyor. Yeni kurallara göre, gıda endüstrisi tarafından yalnızca onaylanan listedeki aroma maddelerinin kullanımına izin verilecek.

Sağlık ve Tüketici Politikalarından Sorumlu Komisyon Üyesi John Dalli, Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu (EFSA) ve diğer bilimsel kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde hazırlanan yeni mevzuatın, aroma maddelerinin kullanımı konusunda şeffaflığı arttırarak tüketicinin bilgilendirilmesinin sağlanacağını söyledi.  “Artık gıdalarda kullanılabilecek aroma maddelerinin neler olacağını hem sanayi hem de tüketiciler tam olarak bilecekler” dedi.

EFSA'nın değerlendirmesi sonuçlanana kadar piyasada kalacak 400 maddenin de yer aldığı 2.100 aroma maddesini içeren onaylı liste https://webgate.ec.europa.eu/sanco_foods adresinde yayınlandı.
Gıda Hattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52