Zeytin üreticisine 28 Şubat müjdesi

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ''28 Şubat tarihi, zeytin üreticimizin bayramı olacak." dedi.

Zeytin üreticisine 28 Şubat müjdesi
Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ''28 Şubat tarihi, zeytin üreticimizin bayramı olacak. Bu tarih itibariyle hiçbir üreticimizin ürün bedeli alacağı kalmayacak'' dedi. Asa, Marmarabirlik Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında alınan kararla yazılı açıklama yaptı.

Doğal afetler nedeniyle sofralık zeytin üreticisinin bu yıl mağdur olduğunu, Marmarabirlik olarak bu mağduriyeti olanaklar ölçüsünde giderdiklerini ifade eden Asa, piyasa koşullarının üstünde fiyatla yaptıkları alımlar karşılığında verilen ödeme takviminin de geriye çekildiğini, tüm ödemelerin açıklanan tarihlerden önce yapıldığını belirtti.

Kota fazlası, nihai fiyat farkı da dahil olmak üzere üreticinin tüm alacaklarının 28 Şubat tarihinde ödeneceğini bildiren Asa, açıklamasında ''28 Şubat tarihi, zeytin üreticimizin bayramı olacak. Bu tarih itibariyle hiçbir üreticimizin ürün bedeli alacağı kalmayacak'' ifadesini kullandı

Marmarabirlik, 55 bin ton alım hedeflediği 2011-2012 kampanyasında şimdiye kadar 44 bin 702 ton zeytin aldı. Marmarabirlik'in aldığı bu ürünün parasal karşılığı da 89 milyon 421 bin lirayı buldu.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hijyen, Marmarabirlik, Zeytin, Hidamet Asa,

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52