En acı biber tespit edildi

Dünyanın en acı biberi, "Trinidad Moruga Akrebi" adlı biber türü olarak belirlendi.

En acı biber tespit edildi
Dünyanın en acı biberinin "Trinidad Moruga Akrebi" adlı biber türü olduğu belirlendi. New Mexico Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Acı Biber Enstitüsü araştırmacıları, dünyanın en acı biberini bulabilmek için aylar süren bir araştırma yaptı. Golf topu büyüklüğündeki Trinidad Moruga Akrebi biberleri, Scoville acılık ölçeğinde 2 milyon birime ulaşarak dünyanın en acı biberi oldu.

Enstitü'nün müdürü Paul Bosland, "biberden alınan ilk ısırığın çok kötü olmadığını, ancak biberin acısının sonradan çıkmaya başladığını ve insana acı verdiğini" söyledi.

Acı sos firmaları, tohum üreticileri ve baharat sektörü temsilcileriyle işbirliği yapan araştırmacılar, en acı 125 tür biberi belirledi.

Araştırmacılar, yetiştirdikleri Trinidad Moruga Akrebi biberlerini toplarken biberin acısı derilerine nüfuz ettiği için sürekli eldiven değiştirmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Kurutulan ve toz haline getirilen biberlere acılığını veren "capsaicin" adlı kimyasalı inceleyen araştırmacılar, bu kimyasalın çevre koşullarına göre değişiklik gösterdiğini belirledi.

Araştırmacılar, hava sıcaklığındaki artış ve kuraklığın kimyasalı artırarak biberi daha acı yaptığını ortaya çıkardı.

Hindistan'da yetişen "Bhut Jolokia" türü biber, Scoville acılık ölçeğinde 1,2 milyon birimle dünyanın en acı biberi olarak 2007 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

 

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Biber, Acı, Trinidad Moruga Akrebi, Paul Bosland, Dünya, Tohum

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52