'Yeşil altın'ın ilk hasadına ödül

Gaziantep‘in Nizip ilçesinde 2012 yılının ilk boz Antep fıstığı yetiştiren 3 çiftçiye ödül olarak birer çeyrek altın verildi.

'Yeşil altın'ın ilk hasadına ödül

Nizip Ziraat odasında düzenlenen ödül törenine katılan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Kaymakam Yaşar Karadeniz, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz ile birlikte her üç çiftçiye ödüllerini takdim ettiler.

Ödül töreninde konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, “Çiftçilerimizin bu örnek davranışı ve iyi birer yetiştirici olmaları bölge çiftçisi adına çok güzeldir. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Karadeniz ise, “2012 yılının ilk boz fıstığını yetiştiren çiftçilerimizin iyi bakmış olduklarını göstermişlerdir. Ben bu sebeple bu çiftçilerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı onları kutluyorum” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz da, oda olarak her yıl geleneksel hale getirdikleri ilk mahsule bir altın törenini bu yıl da gerçekleştirdiklerini belirterek, örnek davranışlarından dolayı 3 çiftçiye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bu yıl yılın ilk boz fıstığını yetiştiren Akçakent köyünden Çiftçi Müslüm Gümüş, İntepe köyünden Cuma Kaya’ya ve Kıraçgülü köyünden Mazlum Sönmez adlı üreticiler, birer çeyrek altın ile ödüllendirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52