Koroplast ve Turmepa'dan çevre işbirliği

Koroplast, bu sene 50 bin adet Jumbo Boy Çöp Torbası bağışlayarak DenizTemiz Derneği'nin deniz kirliliği ile mücadelesine desteğini sürdürüyor.

Koroplast ve Turmepa'dan çevre işbirliği

Bundan 30 yıl önce Türkiye’nin ilk çöp torbasını üreten Koroplast, bu sene 50 bin adet Jumbo Boy Çöp Torbası bağışlayarak DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın deniz kirliliği ile mücadelesine desteğini sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana tam 18 yıldır ülkemizin kıyı temizliği için mücadele veren TURMEPA, Koroplast’ın da desteğiyle çalışmalarına devam ediyor.

Koroplast, kıyı temizliği hareketi’ne 50 bin çöp torbası bağışladı!
Kamuoyunu deniz kirliliği konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen TURMEPA, yerel yönetimlere örnek olan katı ve sıvı atık tekneleriyle kıyı temizliği çalışmalarında, geri dönüşümlü Koroplast Jumbo Boy Çöp Torbası kullanılıyor.

Koroplast ve TURMEPA iş birliği kapsamında 2011 yılında 11 farklı kurum ve 235 kişiyle gerçekleştirilen Kıyı Temizleme Hareketi ile 356 kg plastik, 6 kg organik, 111.5 kg metal, 82.3 kg kâğıt, 45.8 kg cam, 56.15 tekstil ve 274 kg muhtelif olmak üzere toplam 957.65 kg atık toplandı.

Kıyı Temizleme Hareketi’nin dışında atık alım tekneleriyle, yat ve turistik tekne sahiplerinin uğrak yeri olan koylarda da mobil olarak hizmet verilmesi sonucu, 2011 yılında, toplam 52 bin 300 Adet Jumbo Boy Çöp Torbası’nı doldurabilecek kadar katı atık toplandı.

2012 yılında ise 15 gün içinde 116 kişi,  5 kurum ve 70 gönüllü ile “Akdeniz’i Temiz Tutalım” kampanyası çerçevesinde Koroplast’ın katkısıyla Kıyı Temizleme Hareketi gerçekleştirildi. Böylece deniz kirliliğinin doğal hayata olan etkileri konusunda hedeflenen toplumsal farkındalık daha geniş kitlelere ulaştırılabildi. Bu yıl düzenlenen çok sayıda etkinlik ile çok kısa bir süre içinde toplam 504 kg atık toplandı.

Sualtı Atık Sergisi ve Eğitim Atölyesi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde de Koroplast ürünleri kullanılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52