Taşköprü sarımsağına rakip çıktı

Tunceli Valisi Yusuf Güner, Pertek ilçesindeki ‘Kadınlar Pertek’i Sarımsaklıyor Projesi’ kapsamında eğitim gören kadın çiftçileri ziyaret etti.

Taşköprü sarımsağına rakip çıktı
Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Pertek ilçesindeki kadınlara ‘Kadınlar Pertek’i Sarımsaklıyor Projesi’ kapsamında eğitim veriliyor.

Tunceli Valisi Yusuf Güner, projesi kapsamında eğitim gören kadın çiftçileri ziyaret etti. Vali Yusuf Güner’e proje hakkında bilgi aktarıldı.

Tunceli Valisi Yusuf Güner, çiftçi kadınlara hitaben yaptığı konuşmada, Munzur sarımsağının ilin marka ürünü olduğunu ve bu değerin ülke çapında hak ettiği yeri bulması konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Yusuf Güner, ilde yetişen Munzur sarımsağı yetiştiriciliğinin kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar açısından kârlı bir üretim şekli olduğunu ve yürütülen bu proje sayesinde üreticilerin refah seviyesinin yükseleceğini söyledi.

Tuncel Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Kaya da yaptığı konuşmada, Sosyal Destek Programına (SODES) sunulan 76 bin lira bütçeli  ‘Kadınlar Pertek’i Sarımsaklıyor Projesi’  ile üreticilere eğitim verileceğini ve tarla şartlarında üretimin amaçlandığını anlattı.

Orhan Kaya, son yıllarda doğal ortamında bilinçsizce toplanmasıyla yok olmayla yüz tutan Munzur sarımsağının patentini alarak markalaştırdıklarını hatırlattı. İl Müdürü Kaya, “Müdürlüğümüz, Munzur sarımsağının üretiminin arttırılması, yaygınlaştırılması, tanıtımının yapılması ve sofralık tüketim dışında gıda, kozmetik ve tıp sanayinde kullanılabilirliğinin belirlenmesi amacıyla 2014-2018 yılları Munzur Sarımsağı Eylem Planını hazırlayarak proje çalışmalarına başlamıştır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 15:00

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Arif ÇAMLIBEL
Arif ÇAMLIBEL - 9 yıl Önce

Merhaba. Biz Osmaniye-Kadirli ilçesinin yüksek kesimlerinde üretim denedik. Gayet güzel sonuç aldık. Bu yıl (2015 kasımda) birkaç dönüm ekmek istiyorum ancak kiska bulmak ciddi bir sorun. Bir de hasılatı kime satacagim onu bilmiyorum. Rağbetten bahsediliyor ama başka bilgi yok. Konuyla ilgilenenler, alıcılar [email protected] adresime yazarsa çok sevinirim.

SIRADAKİ HABER

banner50

banner52