Sebze üreticisi don nöbetinde

Bastıran kar yağışı ve oluşan don tehlikesine karşı, Antalya’da üreticiler seralarda soba kurarak don nöbeti tutuyor.

Sebze üreticisi don nöbetinde
Antalya’nın Kumluca ilçesinde örtü altı sebze üreticileri, ürünlerini dondan korumak için yaklaşık 14 saat odun sobaları başında nöbet tutuyor.

Kumluca ilçesinde örtü altı sebze üretimi yapan üreticiler, ürünlerini dona aldırtmamak için 14 saat gözlerini bile kırpmadan nöbet tutuyor. Kumluca’da dün geceden bu yana etkili olan poyraz fırtınasının ardından, örtü altı sera üretimi yapan çiftçiler, gün boyunca seralarında yaşanacak don olayına karşı hazırlık yaptı. Odun kesme motorları ile hazırladıkları odunları seraların içinde odun sobalarının yanına taşıyan üreticiler, akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düşmesiyle, ürünlerini koruyabilmek için, odun sobalarını yakıp, yağmurlama sistemlerini çalıştırdı. Kumluca ilçesine bağlı Sarıcasu köyünde üretim yapan Şeref Aksoy, “Bu yılın ilk don olayını yaşıyoruz. Bu gün çok ciddi bir soğuk var. Gün içinde hazırladığımız odunları seralarımıza taşıdık. Bu gün saat 16.00’da dereceler düştü. Sobaları yaktık. Ne yapalım. Ümidimiz ürünlerimizi korumak zorundayız. Bir seradan diğer seraya geçerken ani ısı değişikliği yaşıyoruz. Bu bizim sağlığımız etkiliyor. Uykusuz kalıyoruz. Elektrikler kesiliyor. Yağmurlamalarımızı kullanamıyoruz. Ayrıca sebze pahalı diye çığıranlar var. Oysaki bizim bir gecede çektiklerimizi gelip görseler bizi daha iyi anlarlar” dedi.

Sarıcasu Köyü Muhtarı Mustafa Tüfekçi de, “Elektrikler kesiliyor. Elektrik dağıtım şirketi ilgilenmiyor. Ürünlerimizi don alıyor. Yazık değil mi bu insanlarımıza, gecenin bir saati soğukta halkımızın sorunlarıyla ilgileniyorum” dedi.
iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 11:36

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52