Bursa lezzetleri kayıt altına alınıyor

"Elma TP" Projesi kapsamında, Bursa'nın dünyaca meşhur mahalli ürünlerinin envanteri çıkarılacak.

Bursa lezzetleri kayıt altına alınıyor
Bursa'nın dünyaca meşhur mahalli ürünlerinin envanteri çıkarılıyor. Bursa Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Uludağ İhracatçılar Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Tarımsal Kırsal Destekleme Kurumu, İtalya, Slovenya, Yunanistan ve Letonya’dan temsilcilerle birlikte Bursa’nın mahalli ürünlerinin envanterini çıkarıp, bunların bütün dünyaya pazarlanmasını sağlayacak.

"Elma TP" projesi çerçevesinde Letonya Çiftçi Meclisi Birliği, Yunanistan Bölgesel Kalkınma Merkezi, İtalya AgireScarl (Yerel Üreticiler Birliği), İtalya'dan K-Shift ve Pixel firmaları, Slovenya'dan Skupina Primera eğitim kurumu temsilcileri Bursa Valiliği'ni ziyaret etti. 2 yıl sürecek "Elma TP" projesiyle küçük ve orta ölçekli işletmelerde mesleki eğitim yapılacak. Firmaların pazar payları ve yeni pazarlara girme kapasiteleri artırılıp, bölgenin ve ülkenin rekabet gücüne ve büyümesine katkı sağlanacak.
Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta, Elma TP projesi kapsamında ülkemize gelen yabancı ülke temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunacaklarını belirterek, projenin 400 bin Euro’luk bir bütçesinin olduğunu anlattı.

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen projenin 2 süreceğini ifade eden, Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta,  “Projenin maksadı, mahalli ürünlerin envanterini çıkarmak ve Bursa’da coğrafi işaret konusunda farkındalık oluşturmak. Biz bu projeyi yaparken entegre düşündük. Yerel yöneticiler bu projeyi destekleyecek. Bursa’da faaliyet gösteren küçük ve orta işletmelere eğitim hizmeti vereceğiz. Eğitim materyalleri hazırlayıp coğrafi işaret konusunda farkındalığı artıracağız” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2013, 12:34

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52