Rusya 23 ton üzümü iade etti

Rusya Tarım Ürünleri Sıhhi Denetim Dairesi, Türkiye’den Rusya’ya 2017 rekoltesinden ihraç edilen 23 tonluk ilk parti üzümlerin iade edildiğini açıkladı.

Rusya 23 ton üzümü iade etti


Gıdavitrini - Türkiye’den Rusya’ya 2017 rekoltesinden ihraç edilen ilk parti üzümlerde Akdeniz sineği larvası bulunduğunu iddia eden Rusya Tarım Ürünleri Sıhhi Denetim Dairesi “Rosselhoznadzor”, 23 ton üzüm yükünün tamamının iade edildiğini duyurdu.

Rosselhoznadzor açıklamasında Türkiye’den gelen üzümde sorunlar yaşandığını önceki gün duyurdu.

Hürriyet internet sitesinde yer alan habere göre, Kurumun Krasnodar il müdürlüğü tarafından yapılan sunumda Türkiye’den üzüm yükünün 20 Temmuz tarihinde deniz yoluyla Rusya'nın Novorosiysk limanına geldiği kaydedildi.

Temiz Vizesini kimler verdi?

23 tondan oluşan partide denetim gerçekleştiren müfettişler, Türkiye’de verilen belgelerde “temiz” vizesi olmasına rağmen “Kaliforniya çiçek tripsi” olarak adlandırılan Akdeniz sineği larvası buldukları söylendi. Karantina gereği bu tür haşere içeren ürünlerin Rusya topraklarına girişi yasak olduğu için 23 ton üzümün geri gönderildiği kaydedildi.
Rusların yemediği üzümü biz mi yiyeceğiz!
Başta domates olmak üzere benzer iadeleri daha önce de gündeme getiren Gıdavitrini, Türk tüketicisi adına şu can alıcı soruyu bir kez daha soruyor:
Rusların yemediği üzümler bize mi yedirilecek?
Konuyla ilgili tepkilerini gösteren okuyucular, "Rusya'dan geri iade edilen domates, üzüm gibi ürünlerin iç pazarda ne şekilde değerlendirildiği muamma! Bu ürünlerin Türkiye'de imha edildiğini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili birimleri kamuoyuna açıklamalı. Ancak o zaman şüphelerden kurtulabiliriz" ifadelerini kullanıyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 20:24

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52