Ketçap bağımlılık yapıyor!

Prof. Dr. Canan Karatay anne-babaları patates kızartması için uyararak ketçabın bağımlılık yaptığını söyledi. Karatay, gençlerin ketçaptaki bağımlılık maddesini sevdiğini iddia etti.

Ketçap bağımlılık yapıyor!


Gıdavitrini - Sağlıklı beslenme konusunda ezber bozan çıkışlarıyla endüstriyel gıda üreticilerinin hedef tahtası haline gelen İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, patates kızartması ve soslar hakkında aileleri uyardı.

Prof. Canan Karatay, aileleri çocukların patates kızartması alışkanlığı için uyardı: "Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın." dedi.

Karatay, ketçabın ise bağımlılık yaptığını söyledi. "Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler" ifadelerini kullandı.

Patatesin yalnızca kızartma şeklinde yenildiği zaman tehlike arz ettiğini vurgulayan Karatay, patates severlere haşlama patates salatasını tavsiye etti. Prof. Karatay, patatesin içerisindeki guluten ve nişastadan dolayı şeker hastaları ve guluten hassasiyeti olanların tüketmemeleri gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2017, 19:45

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52