Gıdavitrini - Sağlıklı
beslenme konu
sunda ezber bozan çıkışlarıyla endüstriyel gıda ür
eticilerinin hedef tahtası haline gelen İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, pa
tates
kızartması ve soslar hakkında aileleri uyardı.
Prof. Canan Karatay, aileleri çocukların patates kızartması alışkanlığı için uyardı: "Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın." dedi.
Karatay, ketçabın ise bağımlılık yaptığını söyledi. "Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık madde
sini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates
lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler" ifadelerini kullandı.
Patatesin yalnızca kızartma şeklinde yenildiği zaman tehlike arz ettiğini vurgulayan Karatay, patates severlere haşlama patates
salatasını tavsiye etti. Prof. Karatay, patatesin içerisindeki guluten ve nişastadan dolayı şeker hastaları ve guluten hassasiyeti olanların tüketmemeleri gerektiğini vurguladı.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!