Niğde'de "çilek havzası" oluşturulacak

Niğde'de başlatılan alternatif ürün çalışmaları kapsamında "çilek havzası " oluşturulacak.

Niğde'de
Gıda Tarım ve Hayvancılık Niğde İl Müdürü Murat Türkmen, Niğde'nin iklimsel ve tarımsal sanayi potansiyelini değerlendirmek amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Özellikle Bor ve Altunhisar ilçelerinin kesiştiği noktada çilek üretimini yapmak istediklerini ifade eden Türkmen, bölgede yaklaşık bin dekar alanda çilek havzası oluşturmayı planladıklarını söyledi.  Projenin Niğde ekonomisine yıllık 10 milyon lira gelir getireceğini belirten Türkmen, bu sayede hem çiftçinin hem Niğde’nin hem de ülkenin kazanacağını kaydetti.

Proje kapsamında Bor ve Altunhisar ilçelerinde çiftçilere anahtar teslimi 5'er dekarlık iki çilek bahçesi kurduklarını ifade eden Türkmen,  bu bölgede çilek üretilebileceğini ve çilekten para kazanabileceğini çiftçilerin görmesini istediklerini söyledi. Kurdukları bahçelerden bir sezonda dekar başına 5 ton ürün elde edildiğini ve kilosunun 2,5 liradan tarlada toptan satıldığını vurgulayan Türkmen,  çiftçinin bu durumdan memnun olduğunu belirtti.

Niğde'nin coğrafyası, iklimi, gece ve gündüz arasındaki ısı farkı nedeniyle üretilen çileğin aroması, tadı ve şeker oranının yüksek olduğunu belirten Türkmen, bunun da tarımsal sanayi işletmecilerinin aradığı bir özellik olduğunu anlattı.

Türkmen, pazarlama konusunda da sıkıntıları olmadığını vurgulayarak, ihracata yönelmek istediklerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52