Gıda sanayisi Doğu'da gelişiyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Van’da bakanlığın destekleri ile yapılan tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Gıda sanayisi Doğu'da gelişiyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bitlis ziyaretinin ardından Van’da bakanlığın destekleri ile yapılan tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Eker, açılan tesislerde 482 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Gıda sanayisinin Doğu Anadolu’da da gelişeceğine vurgu yapan Bakan Eker, "Bizim amacımız da tarım ve hayvancılığın sanayileşmesini sağlamaktır. Tarımsal Destekleme projeleriyle ilk etapta 500 bin, daha sonra 600 bin lira sermayeli yetiştiricilerimize yüzde 50 hibe desteği verdik. Türkiye genelinde verdiğimiz desteklerle 4 bin tesis tamamlandı ve bu tesislerde 42 bin kişiye istihdam imkanı sağlandı. Bu bizim hükümetimizin 2006 yılında başlattığı bir projedir. Van'da da 11 milyon lira hibe ve 6 milyon liranın üzerinde de makine ekipman desteği verdik. Destek verdiğimiz tesislerden 51'i tamamlandı, 1 tanesinin de çalışmaları devam ediyor. Buralarda 482 vatandaşımıza iş imkanı sağlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Bakanlık olarak birçok alanda önemli desteklemeler yaptıklarını, 40 yaşın altındaki girişimciler ile kadın girişimcileri desteklediklerini vurgulayan Eker, yeni teşvik paketinde 6. bölgede yer alan Van'da 100 lira yatırım yapan girişimcilere 116 lira destek verdiklerini belirtti.

Bölgede yıllardır sorunların devam ettiğini söyleyen Eker, bu konuda şunları söyledi:
"Yatırımcılar güven, huzur, güvenlik istiyor. Bir sorunumuz var. Bu sorun diğer sorunları kara bir gölge gibi kapatıyor. Terör meselesi, can güvenliği, huzursuzluk ve endişe vardı. Şimdi yine Başbakanımız hiçbir siyasi liderin cesaret edemediği inisiyatif alarak çözüm süreci hamlesini yaptı. Son 6-7 ayda bir takım küçük eylemlere rağmen Türkiye huzurlu günler yaşıyor.  30 yıldır ilk kez bu kadar huzurlu ve mutlu bir ramazan yaşıyoruz, bayrama hazırlanıyoruz. Bu meselenin barış içinde, konuşarak, uzlaşarak halledilmesi, vatandaşların demokratik ve meşru taleplerinin yerine getirilmesi bizim temel hedefimiz."

Konuşmasının ardından tesislerin açılışını yapan Bakan Eker, tesisleri gezerek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.     

Akşam da iftar programına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker buradaki konuşmasında da Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylarla ilgili üzüntüsünü dile getirdi. Eker, "İslam coğrafyasına baktığımızda, ramazanda yüreğimizi burkan, bizi eleme gark eden bir tabloyla karşı karşıyayız" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52