Bayram öncesi et fiyatları tırmanıyor!

Kilosu 14,5 liraya kesilen canlı sığır karkas fiyatı bugünlerde 16,50 liraya yükseldi. Yarın ne fiyat olacağı belli değil!

Bayram öncesi et fiyatları tırmanıyor!
Malatya Kasap Pazarı’nda Kasaplık yapan Mahmut Aydın, “Kilosunu 14,5 TL’ye kestiğimiz canlı sığır karkas fiyatı bugünlerde 16,50 TL’ye yükseldi. Yarın da ne fiyat olacağı belli değil” diyerek, kilosunu 22 TL’ye sattıkları etin kilosunu 23.00 TL yaptıklarını söyledi. Mahmut Aydın,”Sattığımız fiyat da bizi kurtarmıyor. Ramazan zammı yapıldı diye tepki almamak için de fazla zam yapamıyoruz” ifadelerini kullandı.

Besisi bulunan Veteriner Hekim Hüseyin Pektaş ise, “Bugüne kadar kilosu 15,50 TL’ye kesilen canlı karkas hayvan bugün için 16,00 TL olduğunu görüyoruz” dedi. Pektaş, fiyat artışını üretim azlığına bağladı.Ayrıca hayvan üreticilerinin borç ödeme dönemi olduğunu, ancak borçlarını ödeyemediklerini söyleyen Pektaş, “Üreticilerin bankalara olan borçları yeniden yapılandırılsa, üretici sıkıntısını fiyatlara yansıtmaz” dedi.Bazı kasaplar kıyma et fiyatını 20-24 TL arasında satarken, önümüzdeki günlerde fiyatın daha da artmasının beklendiği ileri sürüldü.Bu arada, kasaptan et alan vatandaşlar ise, Ramazan ayında et fiyatının artmayacağına ilişkin açıklamalar yapılmasına rağmen, fiyatın artmasına tepki gösterdiler.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52