Alanya’ya has 3 meyveye patent başvurusu

Alanya'da yetiştirilen muz, yenidünya ve avokado için Alanya Ziraat Odası patent başvurusunda bulundu.

Alanya’ya has 3 meyveye patent başvurusu
Antalya’nın Alanya ilçesinde yetiştirilen Muz, Yenidünya ve Avokado için Alanya Ziraat Odası patent başvurusunda bulundu. Başvuru kabul edilir ise üç meyve için “coğrafi işaret “ tescil belgesi alınacak.

Antalya’nın Alanya Ziraat Odası, ilçede yetişen bir muz çeşidi olan Alanya azmanı, yenidünya ve avokadonun has çeşidine coğrafi işaret tescil belgesi almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Alanya'da tropikal meyve çeşitlerinin yetiştirilebildiğini göstermek amacıyla kurdukları Tropikal Meyve Üretim İstasyonu'nda bugüne kadar 24 çeşit tropikal meyvenin adaptasyonunu sağladıklarını söyledi. Geleneksel meyve türlerini de göz ardı etmediklerini belirten Musluoğlu, bu meyve türlerinden Alanya azmanı, yenidünya ve avokadonun has çeşidine coğrafi işaret tescil belgesi almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yaptıklarını kaydetti.

Tropekal meyve türleri arasında Kamkat, Papaya,Ejder meyvesi, Hint ayvası gibi meyvelerin yer aldığını dile getiren Musluoğlu yöresel meyve çeşitlerinden Alanya dilimi adlı portakal ile Yusufcik adlı mandalina ve kırmızı limon yetiştiriciliğine de önem verdiklerini anlattı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar ise, Alanya'nın her türlü tropikal ürünün yetiştirilmesine uygun bir iklime sahip olduğuna işaret etti. Rüzgar, "Alanya'da sahilden 45 kilometre içeriye kadar tropikal ürün yetiştiriliyor. Tropikal ürünler ilçemizle mevsimsel uyumluklar gösteriyor. Özellikle muz ve avokadoda büyük başarı elde edildi" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52