Knorr'dan sürdürülebilir tarım eğitimi

Knorr, sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak için 2011 yılında WWF-Türkiye işbirliğinde başladığı çiftçilere yönelik sürdürülebilir tarım eğitimlerine devam ediyor.

Knorr'dan sürdürülebilir tarım eğitimi
Knorr ve WWF-Türkiye, eğitimler kapsamında 12-13-14 Aralık tarihlerinde Tekirdağlı çiftçilere sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda eğitim verecek.

Knorr, WWF-Türkiye işbirliğiyle, sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla, tarımsal ürün tedarik ettiği bölgelerde, çiftçilere eğitim vermeye devam ediyor. Ekim ayında başlayan eğitimler ve uygulamalı tarla günleri ile 2012 yılı sonunda 1.000 çiftçiye ulaşılması hedefleniyor. 12-13-14 Aralık tarihlerinde Tekirdağ’da Köseilyas, Naip, Kayı köylerinde ve Malkara Merkez ile Yaylagöne ve Müstecep köylerinde gerçekleşecek eğitimlere, tüm Tekirdağlı çiftçiler davetli.

Uygulamalı eğitimler
Tarımsal faaliyetlerin doğa ile ilişkisini irdeleryen eğitimler, pilot uygulamalarla somutlaştırılıyor. Tarımda sulama, toprak işleme, ilaç ve gübre kullanımı konusuna değinen eğitimler Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç. Dr. İbrahim Duman tarafından veriliyor, WWF-Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Ayça Aksoy ise tarlada gerçekleştirilen pilot uygulamalarda tarım ve doğa arasındaki ilişkiyi anlatıyor.

Proje kapsamında Ziraat Odaları, Muhtarlıklar ve İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile de işbirliği yapılıyor. Eğitimler kapsamında Tekirdağ ve çevresinde 2011 yılında gerçekleştirilen anketlerin sonucu paylaşılıyor ve farklı bölgelerdeki çiftçilerin karşılaştıkları sorunlar analiz ediliyor. Çıkan sonuçlar doğrultusunda eğitimlerde bu sorunlara da özellikle ağırlık veriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52