Fındık üretiminde Karadeniz'e rakip çıktı

Şanlıurfa'nın Suruç Ovası'nda pamuk, buğday, arpa ve mercimeğin yanı sıra Karadeniz'e has fındık da yetiştirilmeye başlandı.

Fındık üretiminde Karadeniz'e rakip çıktı
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir çiftçi 10 dönüm alanda fındık üretimi yapmaya başladı. Suruç'un Kızılhöyük köyünde çiftçilik yapan Abdulkadir Bulut, 10 dönüm arazisinde fındık yetiştirerek bölgedeki ürün desenine alternatif oluşturmayı başardı.

Bulut, yaklaşık 5 yıl önce çalışmak için gittiği Karadeniz Bölgesi'nden getirdiği fındığı arazisinde yetiştirmeye başladığını söyledi.

Bölgede genellikle pamuk, arpa ve buğday yetiştirildiğini anımsatan Bulut, "Fındığı deneme amacıyla köyüme getirdim. Yetiştirdiğimiz fındıklar o kadar iyi ki Karadeniz fındığına rakip oldu. Görenler şaşırıyor" dedi.

Yakın bir zamanda Suruç Sulama Projesiyle bölgenin büyük bir bölümünün suya kavuşacağını aktaran Bulut, ileride fındık ekim alanını genişleterek istihdam sağlamayı planladığını sözlerine ekledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Murat Yahnizade de, GAP ile gelen suyun bölgenin ürün desenini değiştirmeye başladığını vurguladı.

Son yıllarda Güneydoğu'da farklı ürünleri görmeye başladıklarını belirten Yahnizade, "Özellikle narenciye ve çilekten sonra bölgemizde yetişen fındık, ekonomiye katkı sağlayacak duruma da geldi diyebiliriz. Fındık, nasıl Karadeniz ekonomisini olumlu yönde etkiliyorsa GAP bölgesine de katkı sağlayacak" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52