Bu karpuzların tadı bir başka

Kıraç arazide yetiştirilen karpuzlar tadı ve dayanıklılığı ile rağbet görüyor.

Bu karpuzların tadı bir başka
Niğde'de kıraç arazide yetiştirilen karpuzlar tadı ve dayanıklılığı ile rağbet görüyor.  Patatesi ile ünlü Niğde'de çiftçiler ürün çeşitliliğini artırma peşinde. Lezzetli karpuzların yaygın olarak yetiştirilmesi için ilde çalışmalar yapılıyor.

Altunhisar'a bağlı Yakacık beldesinde bazı çiftçiler devlet desteği ile karpuz ekti. Çilek gibi farklı ürünlerin üretiminde başarı sağlayan çiftçiler, bu kez karpuzda başarı sağlamaya çalışıyor.

Kıraç araziye ekilen karpuzların yetiştirilmesinde su, gübre ve ilaç kullanılmadı. Doğal yetişen karpuzlar verim ve lezzeti ile öne çıktı. Kabuğunun kalın olması da ürünün dayanıklılığını artırdı.

Pazarda rağbet gören Niğde karpuzu bir liraya kadar alıcı buluyor. Niğdeli çiftçiler üretimin yaygınlaşması halinde, Adana ve Diyarbakır ile yarışabileceklerine inanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52