Eskişehir, ’süt’ ihracatı için hazır

Rusya Federasyonu’ndan teknik bir heyet, süt ve süt ürünleri ithalatına yönelik inceleme gezileri kapsamında Eskişehir’e geldi.

Eskişehir, ’süt’ ihracatı için hazır
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çalışmaları sonucunda Türkiye’den süt ve süt ürünleri ithalatı yapmaya hazırlanan Rusya Federasyonu’ndan teknik bir heyet, bu alandaki sektörlere yönelik inceleme gezileri kapsamında Eskişehir’e geldi.Program kapsamında, Eskişehir’de süt ve süt ürünleri alanında faaliyet gösteren bir işletmeyi ziyaret eden Rusya Federasyonu Bitki Karantina ve Veterinerlik Servisi’nden gelen heyete, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Halil Çankaya ve beraberindeki teknik ekip eşlik etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Çankaya, Rus yetkililerin Türkiye’de yapacakları temas ve incelemelerin ardından ithalat yapacakları firmaları seçeceklerini ve bu amaçla Eskişehir firmalarının programa alınmış olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Eskişehir’de ülke çapındaki ürünleri önem kazanan büyük firmaların yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelerin de sürekli gelişim halinde olduğunu belirten Çankaya, müdürlük olarak firmalara gerekli her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.Bakanlık personelinin ve firma yetkililerinin ilgisinden memnun kaldıklarını belirten Rus heyet, ziyaretlerinin ardından kentten ayrıldı.
iha.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52