Erkenci üzüm hasadına Manisa'da başlandı

Manisa’da ‘erkenci üzüm’ hasadı başladı. Ağustos ayı ortalarında ise Sultaniye çekirdeksiz üzümünün hasadının yapılması bekleniyor.

Erkenci üzüm hasadına Manisa'da başlandı
Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal, erkenci olarak toplanan Trakya İlkeren, Yalova İncisi, Kardinal gibi üzüm çeşitlerinin hal satış fiyatlarının 0,8 ile 1,5 lira arasında değiştiğini, pazardaki satış fiyatının ise 2,5 liraya ulaştığını belirtti.

Manisa'da bu yıl karşılaşılan doğal afetlerden dolayı üzüm bağlarının zarar gördüğünü hatırlatan Ünal, bu nedenle verim düşüklüğünün yaşanacağını belirterek, "Bölgede doğal afetin yanı sıra geçtiğimiz yılın iklim şartlarından dolayı da verim düşüklüğü var. Şu an rekolte tespit çalışmalarımız halen devam ediyor. Net bir rakam olmasa da önceki yıllara göre daha düşük bir verim yaşayacağız" diye konuştu.

Ünal, Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu'nun merkezde 450 dönüm, Alaşehir Yeşilyurt beldesinde de 380 dönümlük arazi üzerinde milli kollesiyondaki bin 247 çeşit üzüm ile yeni çeşit üzüm çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52