Fındık bizim can damarımız

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu'nun can damarının fındık olduğunu söyledi.

Fındık bizim can damarımız
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt'ü makamında ziyaret eden Ordu Milletvekili İhsan Şener, AK Parti hükümetinin son 6 yılda fındık ile aldığı akılcı kararlar sayesinde üreticinin sıkıntı yaşamadığını söyledi. Şener, ziyarette yaptığı konuşmada, fındıkta yaptıkları her çalışmanın üreticinin yararına olduğunu belirtirken, "Geçmişte fındık için eylemler yapılıp, yollar kesilirken, şimdi ise fındık mevsimi geldiğinde üretici kara kara düşünmüyor, ürününe şükredip mutlu oluyor. Fındık sorunu yılların birikmiş bir sorunuydu. Yılların sorununu akılcı yapılan çalışma bitirdi. Hükümet olarak biz üreticimizi korumak adına lisanslı depoculuk gibi bir çalışmayı da başlattık. Üreticilerimiz istediği fiyat piyasada oluştuğu zaman satışını yapabilecek. O süre içerisinde cüzzi bir fiyata depolarda fındık korunacak. Fındık ile ilgili yaptığımız her çalışma üreticimizin daha çok kazanması içindir. Milletimizin kazanması için bundan sonrada çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.

Ziraat Odalarının çiftçiler ile işbirliği içinde olması gerektiğini ifade eden Şener, "Çiftçilerin, daha iyi ve kaliteli ürünü nasıl elde ederler, ürünlerini daha iyi fiyata nasıl pazarlarlar, bunun çalışmasını yapması gerekiyor. Vatandaşımıza hizmet eden tüm odalarımızın 24 saat emrindeyiz. İlimizin en önemli ürünü ve can damarı fındıktır.Ziraat Odalarının üreticilerimiz için yaptığı çalışmaları destekliyorum." şeklinde konuştu.


Kurak hava fındığı vurdu
Havaların kurak gitmesi sebebi ile Ordu’da 484 bin ton rekolte yüzde 15-20 arasında zarar görerek 400 bin tona kadar düştü.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt , bölgede  fındıkta  rekoltenin olumsuz hava koşulları sebebiyle 400 bin tona kadar düştüğünü, temennilerinin bu düşüşün sürmemesi  olduğunu söyledi.

Sıcak hava nedeniyle bahçelerin adeta harap olduğunu ifade eden Cörüt,  tablo ortadayken bazı kişilerin rekolte açıklayarak üreticilerin ve kamuoyunun kafasını karıştırmasını eleştirdi. Cörüt, her zaman üreticilerin yanında olduklarını vurgulayarak, üreticiden ürününe sahip çıkmasını istedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52