Arı ve Çocuk Projesi Düzce’de yaygınlaşıyor

"Arı Biziz, Bal da Bizdedir" Projesi kapsamında 80 çocuğa arı ve ürünleri konusunda hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriliyor.

Arı ve Çocuk Projesi Düzce’de yaygınlaşıyor
Düzce Üniversitesi (DÜ) Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezince (DAGEM) geliştirilen "Arı Biziz, Bal da Bizdedir" Projesi kapsamında 80 çocuğa arı ve ürünleri konusunda hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriliyor.

DAGEM'e gelen çocuklar bir ay boyunca arının tozlaşma için önemi, bal mumu, arı sütü, arı zehiri ve propolis gibi alternatif arı ürünlerinin apiterapi ve sağlık amaçlı kullanıldığı konusunda uzman ekiplerce teorik eğitimden geçiriliyor. 

DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, “Arıcılık ciddi bir sektör olma yolunda ilerliyor. ‘Ağaç yaşken eğilir' diyoruz ve arı konusundaki farkındalığı bu yaşlarda vermeye çalışıyoruz" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, çocuklarda arı korkusunun hemen aşılamayacağını ifade ederek, amaçlarının arı konusunda farkındalık yaratmaya çalışmak olduğunu anlattı. Kekeçoğlu, çocuklara arıların sadece bal yapmadığını, çevre ve doğa için ne kadar önemli olduğunu öğrettiklerini kaydetti.

Kursta eğitim gören öğrenciler, korkmamayı öğrendiklerini vurgulayarak, bir şey yapmadıkça arıların kimseye zarar vermeyeceğini kavradıklarını aktardılar.

Uygulamalı eğitimin de verildiği kurs sayesinde arı korkusunu yenmeye çalışan çocuklar, konuyla ilgili karakalem, yağlı boya resim ve ebru çalışmaları da yapıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52