Obeziteye karşı doğal gıdalar yükselecek

Besin değeri açısından dengeli atıştırmalıkların, sağlıklı beslenme anlamında çözüm olarak önem kazandığı açıklandı.

Obeziteye karşı doğal gıdalar yükselecek
2030'a kadar dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ı aşırı kilolu ya da obez olacak. Günümüzün bilinçli tüketicisi, beslenmeye yönelik gittikçe artan bir farkındalıkla, sağlıklı ve dengeli beslenmelerine katkı sağlayacak ürün arayışında. Bu süreçte daha az yapay bileşenler içeren doğal ürünler önem kazanıyor.

Dünya gazetesine konuşan Beneo Ülke Müdürü Paul Van Oostende, "Kilo yönetimi paradigmasının endüstri içindeki en önemli trendlerden biri olduğunu net olarak görebiliyoruz. Üreticiler, tüketicilerin sağlıklı kilolarına ulaşıp bunu korumalarına yardımcı olacak yenilikçi çözüm arayışlarını sürdürüyorlar.
Kilo yönetimi kadar önemli bir diğer konu ise doğal bileşenler ve çözümler. 'Doğal'ı tanımlayıcı hiçbir düzenleme olmadığından tüketiciler kendi tanımlarını yaratıyorlar. Deneyimlerimize göre tüketiciler, doğallığı, basit ve daha az sayıda bileşen içermekle ilişkilendiriyor" diyor.

Van Oostende'nin dikkat çektiği bir diğer konu da günümüz tüketicisinin yoğun iş temposunda hafta içi yemek yemek için gitgide daha az vakit bulduğu. "Kapsamlı yemek yiyemeyecek kadar meşgul bir hayat tarzıyla yüz yüze olan günümüz tüketicisinin, aynı zamanda besleyici ve sağlıklı gıdalara olan ilgisi de artıyor" diyen Paul Van Oostende, "Bu nedenle besin değeri açısından dengeli atıştırmalıklar çözüm olarak önem kazanıyor" yorumunu yapıyor.
dunya.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52