Etkili mücadele çiftçiye kazandırdı

Kalite ve verim bakımından bereketli bir sezon geçiren domates üreticisi, etkin mücadelesinin mükafaatını almış oldu.

Etkili mücadele çiftçiye kazandırdı
Aydın’da geçen iki yıl hastalık ve yağış nedeniyle mağdur olan domates üreticisinin yüzü bu yıl gülüyor. Kalite ve verim bakımından bereketli bir sezon geçiren üretici, Türkiye’nin farklı bölgelerine domates gönderiyor.

Aydın’ın domates üretimi ile özleşen Köşk ilçesine bağlı Çiftlik köyünde domates bereketi yaşanıyor. Son 2 yılda hastalık ve yağış nedeniyle umduğun bulamayan üretici, güzel devam eden hasat sezonunda her gün 15 TIR domatesi başta İstanbul ve Ankara gibi büyük iller olmak üzere Türkiye’nin birçok iline gönderiliyor. Günlük 350 - 400 ton domatesin işlendiği Çiftlik köyünde, domates fiyatları da bu yıl üreticiyi sevindiriyor.
Çiftlik Köyü Muhtarı Ahmet Demirci, bu yıl Köşk’te domates üreticisinin geçen yılla aynı seviyede olduğunu belirterek, tam bir domates mevsimi yaşadıklarını söyledi.

Domates üreticilerinin geçen 2 yılda fiyat anlamında da zorluklar yaşadığının altını çizen Demirci, “Geçen yıllarda hastalık ve yağış nedeniyle fiyatlar da yüzümüzü güldürmedi. Bu sene toptan domates satışlarına 25 Haziran’da 2 TL’den başladık. 2-3 günde bir gerilemeler oldu. Civar bölge ve illerde de domates çıkmaya başlayınca şuanda sofralık domatesin fiyatı 50 Kuruş, sanayi tipinin ise 40 kuruş” diye konuştu.
Domates üretiminde 2 yıl önce yaşanan hastalık krizinin ardından alınan önlemler sayesinde bu yıl hastalığa rastlanılmadığını kaydeden Demirci, hastalıkla etkin mücadelede kendilerine destek veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, “Arkadaşlarımız 2-3 günde bir şifahen değil tarları bizzat gezerek, numuneler alarak hatta tuzaklar kurarak hastalığa karşı önlem aldılar. Mücadele etkin oldu” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52