Enginar pazarcıların yüzünü güldürdü

Bursa'da karaciğer dostu olarak bilinen enginarın mevsiminin yaklaşması tüketicinin ve esnafın yüzünü güldürdü.

Enginar pazarcıların yüzünü güldürdü
Enginar pazarcıların yüzünü güldürdüBursa'da karaciğer dostu olarak bilinen enginarın mevsiminin yaklaşması tüketicinin ve esnafın yüzünü güldürdü.

Bursa'da karaciğer dostu olarak bilinen enginarın mevsiminin yaklaşması tüketicinin ve esnafın yüzünü güldürdü.

Ocaktan itibaren Kıbrıs enginarı pazarlarda satılırken, mart ayıyla birlikte İzmir enginarı da tezgâhları süslemeye başladı. Mayıs ayında ise Bursa enginarının çıkmasıyla satışların daha da artması bekleniyor.
Kışın ortalama 200 ile 300 civarında enginar sattığını belirten Reyhan Pazarı esnaflarından Semih Ayaz, enginar mevsiminin normalde ocak ayının 5'inde Kıbrıs'tan gelen ilk mahsullerle satışlarla başladığını martta ise İzmir enginarının çıktığını belirtti. Bursa enginarının mayıs ayında yetiştiğini aktaran Ayaz, kışın günlük 200-300 civarında enginar sattıklarını mayıstan sonra ise yerli enginarla birlikte satışların daha da arttığını kaydetti.

Ayaz, “O zamanlar günde binden fazla enginar satıyoruz. Bursa insanının gösterdiği rağbetle birlikte kayda değer satış rakamları yakalıyoruz. İlgiden son derece memnunuz. Bursa'da yetiştirilen enginar, başka şehirlere gitmeden bitiyor" diye konuştu.
Enginarların tanesinin iriliğine göre 2 ila 2,5 liradan satıldığını ve haftada en az 2 defa enginar aldıklarını anlatan Aysel Yılmazlar ise "Enginarın çok faydalı olduğunu biliyorum. Kan dolaşımını dengeleyen ve karaciğer yağlanmasına iyi gelen bir sebze. Haftada en az iki defa tüketiyorum. Yaşımız itibariyle daha fazla tüketmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bursa'da Hasanağa Belediyesi tarafından mayıs ayının ikinci haftasında geniş kitlelerin katıldığı Enginar Festivali düzenleniyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 15:44

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52