Dobelan kebabı yok satıyor

Mardin'de ilkbahar aylarında bol yağmurun yağdığı dönemde yetişen dobelan mantarından yapılan kebap, tüketicilerden yoğun ilgi görüyor.

Dobelan kebabı yok satıyor
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bahar yağmurlarının ardından tarlalarda yetişmeye başlayan bir tür mantar olan Dobelan, fiyatının yüksek olmasına rağmen vatandaşın ilgisini çekiyor.

Doğu, Güneydoğu ile İç Anadolu bölgelerinde ve özellikle ilkbahar aylarında bol yağmurun yağdığı dönemde dağlık arazide yetişen bir mantar türü olan dobelandan yapılan kebap, ilçe sakinlerinin yoğun ilgisini çekiyor.

Farklı bir tadı olan, protein deposu ve özelliği bulunan dobelan mantarı Kızıltepe Öğretmenevi'nde 'Dobelan kebabı' olarak müşteriye sunuluyor. Oldukça nadir bulunan bir tür olan dobelan mantarının kilosu 50 liradan satılıyor.

Kızıltepe Öğretmenevi restoran işletmecisi Hikmet Ölçer, müşterilerin yoğun taleplerine yetişemediklerini ifade etti. Dobelan mantarının kayalık ve engebeli alanlarda yetişen ve patates benzeri bir bitki olduğunu kaydeden Ölçer, zengin besin değeri, az yetişmesi ve ömrünün kısa olması nedeniyle fiyatının yüksek olduğunu vurguladı.

 Ölçer, ilçe dışından birçok kişinin bu kebabın tadına bakmak için restoranlarına geldiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 15:57

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52