Bitlis kuru fasulyesi dünyaya açılıyor

Türkiye kuru fasulye ihtiyacının yüzde 15'ini tek başına karşılayan Bitlis, kuru fasulye üretiminde büyük mutluluk yaşıyor. Tüketicilerin hayli ilgi gösterdiği ürün iç piyasaya ve yurt dışına gönderiliyor

Bitlis kuru fasulyesi dünyaya açılıyor

Türkiye'nin kuru fasulye ihtiyacının yüzde 15'ini tek başına karşılayan Bitlis'te bu yıl 80 bin dekar alanda 20 bin ton yemeklik ve sertifikalı tohumluk kuru fasulye hasadı gerçekleştirildi.

Kullanılmayan arazilerin tarıma kazandırılması ve teknolojik imkanların kullanılmasıyla birçok ürünün yetiştirildiği Bitlis'te, ülkenin kuru fasulye ihtiyacının önemli bir bölümü karşılanıyor.

Ahlat, Tatvan ve Adilcevaz ilçelerinde tarlalardan toplanarak tesislerde paketlenen kuru fasulye, yurt içi ve yurt dışı pazarına sunuluyor

Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, ülkenin kuru fasulye ihtiyacının yüzde 15'inin Bitlis'ten karşılandığını söyledi. Kentin tarımsal faaliyetleriyle öne çıktığını ifade eden Demirden, "Bitlis genelinde yaklaşık 80 bin dekar alandan 20 bin ton ürün elde ettik. Bu ürünlerin çoğu Ahlat ilçesindeki paketleme tesislerinde paketlenip satılıyor. Bunlar bizim için gurur verici. Bu yıl verim pek fazla olmasa da memnunuz. Şu anda satışlarımızda durgunluk var. Bunu da aşabilirsek çiftçilerimizin yüzünü güldürmüş olacağız." dedi.

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52