Beyaz çay büyük ilgi gördü

Bu yıl ilk kez beyaz çay üretimi yapma kararı alan Çaykur, beyaz çay üretiminde kullanılan çay tomurcuğu alımlarını sürdürüyor.

Beyaz çay büyük ilgi gördü
Çaykur, üreticisinden beyaz çay üretiminde kullanılan 238 kilogram çay tomurcuğu aldı. Bu yıl ilk kez beyaz çay üretimi yapma kararı alan Çaykur, beyaz çay üretiminde kullanılan çay tomurcuğu alımlarını sürdürüyor.
Beyaz çay, filizinin en uç noktasındaki tomurcuktan elde edilen tomurcuk, yeşil çay yaprağına kıyasla üretimi bir hayli zor. Tomurcuk hasadı kuru havalarda ve tek tek el ile toplandığı için uzun bir zaman ve sabır istiyor. Tüm zorluklarına rağmen Çaykur yaş çay alımlarının başladığı ilk günlerden bu yana üreticilerinden 238 kilo çay tomurcuğu almayı başardı. Çaykur’dan alınan rakamlara göre kurum, planlanan miktarın üzerinde çay tomurcuğu almayı başarırken bu tomurcuklardan yaklaşık 60 kilo beyaz çay üretti. Çaykur 1 kg yaş çay yaprağı için üreticisine 1.38 TL ödeme yaparken 1 kilo tomurcuk için ise 300 TL ödeme yapıyor. Bir dönüm çay bahçesinden yaklaşık 2 ton yaş çay yaprağı elde edilirken aynı bahçeden 1 kilogram civarında tomurcuk elde edilebiliyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 14:24

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52