Kantinciler 4. kez aynı başkanı seçti

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Vahap Osmanoğlu, 4. kez aday olduğu seçimi 200 oy farkla kazanarak yeniden başkan seçildi.

Kantinciler 4. kez aynı başkanı seçti
İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Genel Kongresi, Bakırköy Ahmet Cömert Spor Salonunda gerçekleşti. Bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen İstanbul Kantinciler Esnaf Odası genel kongresini 827 oyla 3 dönemdir başkan olan Vahap Osmanoğlu kazandı. Rakibine 200 oyla fark atan Osmanoğlu 4 yıl daha görevinin başında olacak.
Kongre sonrası açıklamalarda bulunan Osmanoğlu, "Arkadaşlarımız layık görüp tekrardan bize yetki verdiler. Biz de bu yetkileri layığıyla yerine getireceğiz. Amacımız mesleğimizi daha ileri götürebilmek, mesleği ileri götürürken sadece kendimizi değil, ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza sahip çıkmak, onlara daha hijyenik ortamlarda ürün üretip obezite ve sağlıklı beslenmeye katkı sağlamak" ifadelerini kullandı.
Vahap Osmanoğlu, ”Meslektaşlarımızın sorunları vardı çünkü biz kamuda görev yapan bir işletmeciyiz. Sürekli konuyla ilgili şube müdürlerimiz değiştiği için yeterli standartları sağlayamadık. Yakın zamanda bakanlıkla görüşerek bu konuyu daha iyi bilen ve kavrayan insanları eğitim altına alarak, kantin mekanlarını daha güzel ve sorunlarını giderici tedbirler alacağız. Tabii bu çalışmanın içerisinde sadece biz değil Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı gibi bakanlıklarla bu sorunları çözeceğiz. İdarecilerin kantincilere karşı biraz daha olumlu davranmasıyla daha fazla başarı elde ederiz. Bu işi el birliğiyle yapacağız. Yaptığımız iş temiz ve güzel iş. Güzel iş derken şunu kastediyorum; bu ülkenin geleceğine hizmet ediyoruz bizim için en büyük mutluluk onlara hizmet etmektir” dedi.
Üç dönemdir görevinin başında olduğuna değinen Vahap Osmanoğlu, “Bu üç dönem içerisinde bir çağ kapattık, yeni bir çağ açtık. Denetimi en fazla olan meslek kantincilerdir. Okul kantinlerinde satılması yasak olan ürünler, okul dışarısında hala satışı devam etmekte. Bu yasağın bir anlamı kalmadı. Aslında bakanlıklar bu konuyu genel olarak uygulamaya sokmalı. Okul kantinleri çok temiz, hijyenik bu konuyla ilgili şüphe duyan velilerimiz iletişim adreslerimizden ulaşırlarsa bu konunun üzerine gideriz. Bizim en büyük sıkıntımız, çıraklık eğitim mevzuatıdır. Tepeden inmeyle bu iş olmaz bu işin mutfağında çalışması gerekir. Bu konuyu defalarca ilgili mercilere aktarmama rağmen hala tedbir alınmadı” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde Bakanlık tarafından toplam 8144 kantinin hijyen denetlemesine girdiğini söyleyen Vahap Osmanoğlu, “Denetlemeler sırasında 43 kantinimize bazı belgeleri eksik olduğu için ceza yazıldı. Bu kantinlerde belgelerini tamamlayıp tekrar görevlerine devam ettiler. Öğrencilerimize ne kadar önem verdiğimizi gösterir” diye konuştu. iha.com.tr

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 16:28

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52