Tutku Cezz Zeytinyağları’na hayat verdi

Tiyatrocu Cezmi Baskın ve eşi Çisel Baskın, bundan 9 sene önce Bozcaada’da yemek tutkularını paylaşmak için yarattıkları Cez Restoran’dan esinlenerek, kendi zeytinyağlarını üretmeye başladılar.

Tutku Cezz Zeytinyağları’na hayat verdi
İki lezzet meraklısı ve Kuzey Ege’nin ruhunu taşıyan Cezz Zeytinyağları, 2010 hasadı ile lezzet tutkunları ile buluşmaya hazır.

Tiyatrocu Cezmi Baskın ve eşinin 2002 yılında Bozcaada’da evlerinin bahçesinde işletmeye başladıkları Cez Restoran, kısa sürede Bozcaada meraklılarının uğrak yeri haline geldi. Baskın çiftinin yemek tutkularını, kendi damak zevklerini yansıtan, keşfettikleri lezzetleri paylaştıkları restoran, 2006 yılında kapandığında gastronomi tutkunları tarafından benimsenmiş bir adres haline gelmişti. Baskın çifti, restoranla yakaladıkları ruhu, yine kendi ilgi alanları olan bir ürünle devam ettirmeye karar verdiler.

Lezzet tutkularını kendi ürettikleri zeytinyağı ile ortaya koyma kararı veren çift, Kuzey Ege’de aldıkları 15 dönümlük 70 yaşındaki zeytinlikte kendi zeytinlerini yetiştirmeye başladılar ve Cezz Zeytinyağları’nı yarattılar.

Zeytinyağı dışında zeytin çeşitleri, büyük kısmı Bozcaada’ya özel ayva, gelincik, domates gibi ev yapımı reçeller ve nar ekşisi de sunan Cezz’in zeytinyağları, “Erken Hasat”, “Sızma” ve Bozcaada otlarından yapılan “Çeşnili” seçenekleriyle satışa sunuluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52