İsrafta olan insafa gelsin

Emek ve Adalet Platformu 'lüks otel iftarları'nı protesto etti. İçerideki şaşaalı masalara inat dışarıda mütevazı sofralar kuruldu; çorba, pilav pişirildi. Lüks otel iftarları ramazan boyunca her cumartesi protesto edilecek.

İsrafta olan insafa gelsin
İçeride şıkır şıkır parlayan ışıklar altında ‘Malezya’ya özgü köri soslu tavuk, Lübnan sofrasından dolma, Arap mutfağının özel karışık ızgarası ve İran pilavı’ sunuluyormuş. Otel yetkilileri böyle anlatıyor. Belli ki ramazan menülerininin ‘zenginliğiyle’ gurur duyuyorlar. Dışarıda kurulan sofraysa çok başka. Üzerindeki zeytin, hurma ve su ile esas zenginliğin ne olduğunu düşündürüyor.

Emek ve Adalet Platformu önceki akşam İstanbul Beşiktaş’taki Conrad Otel önünde buluşup ‘lüks iftar programlarını’ protesto etti. Kaldırıma örtüler serildi, üzerine zeytin, ekmek, hurma, saltalık, domates, ayran, su konuldu.

Lüks iftar 316 TL

Büyük kazanlarda mercimek çorbası ve pilav pişirildi. “Alem-i cihanın hakkı için israfta olanı insafa çağırıyoruz. Fildişi kulelerinde iftar yapanların dibine yer sofralarımızı seriyoruz” diye çağrı yapan Emek ve Adalet Platformu üyeleri ‘İftar menü 316 TL, asgari ücret 658 TL’, ‘ İstanbul için utanç vakti’, ‘İki ailenin bir otel iftarıyla bir aile bir ay doymak zorunda’ ve ‘Burada israf var’ yazılı pankartlar astı. Eylemler devam edecek.

Grup adına açıklama yapan yazar İhsan Eliaçık, platform üyesi gençlerin ramazan ayıyla birlikte her cumartesi lüks otellerdeki iftarları protesto edeceklerini söyledi.

Lüks otellerdeki bir iftar menüsü için bir kağıt toplayıcısının altı gün çalışması gerektiğini söyleyen Eliaçık, “Bugün kağıt toplayıcılarını da, sokak çocuklarını da, Afrikalı kardeşlerimizi de çağırdık. Bu, Türkiye’de bir ilktir” dedi. “Din, bir zengin eğlencesi, iftar bir zenginlik ve gösteriş vesilesi haline geldi. Özellikle salonlarda, otellerde, vakıf binalarında, şaşaa ve debdebenin olduğu yerlerde insanları iftar yapmamaya çağırıyoruz” diye ekledi. “İsraf, gösteriş günahtır” diye bitirdi. Lüks otel iftarları protestosu ramazan boyunca her cumartesi farklı otellerin önünde sürecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52