Tatlandırıcı pazarına yeni oyuncu: Sukrax

‘Ex’ten Next Olmaz’ sloganıyla, 4 milyon dolarlık bir yatırımla tatlandırıcı sektörüne giren Sukrax, 2012 yılında yaklaşık 3 milyon dolar ciro hedefiyle pazarda lider olmayı hedefliyor.

Tatlandırıcı pazarına yeni oyuncu: Sukrax
2004 yılından bu yana faaliyet gösteren Yakamoz Gıda çatısı altında tatlandırıcı sektörüne adım atan Sukrax, Kalorisiz, Doğal şeker tadı, diyabetli hastalar dahil herkesin kullanımına uygun olması ve içeceklerin görüntüsünde herhangi bir bulanıklık yaratmaması gibi özellikleriyle sektöre iddialı giriyor. Tüketicilerin seçkin internet siteleri ve eczanelerden 9.90 TL’ye temin edebileceği Sukrax’ı 2012 yılı sonunda Türkiye’deki tüm eczane ve AVM’lerde görebileceğiz. SUKRAX, FAZLADAN ALINAN 400-600 KALORİYİ ENGELLEYECEK

Yakamoz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kurtuluş sağlıklı yaşamak ve düzgün bir fiziğe sahip olmak isteyelerin hem spor yaparak hem de sağlıklı beslenerek, bu amaçlarına ulaşmaları için onları her gün fazladan aldıkları 400-600 kaloriden kurtarmak için, tatlandırıcı sektörüne girdiklerini belirtti. Dünyada şu anda yaygın olan sukraloz bazlı, kalori içermeyen, tadı daha önceden bilinen tatlandırıcılardan farklı olarak doğal şeker tadında olan bir ürünle desteklemek amacıyla pazara girdiklerini söyleyen Hasan Kurtuluş şöyle devam etti:

“Spor yapan ve beslenmesine dikkat edenlerin sayısı hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. İnsanlar, beslenme alışkanlıklarının yaşam kalitesine etkisine önem veriyor. Spor yaparak sağlıklı kalmaya çalışmanın yanı sıra bir o kadar da beslenmenin önemli olduğu artık herkes tarafından biliniyor. İnsanlar, gün içerisinde tüketmiş oldukları sıcak ve soğuk içecekleri çoğunlukla şekerli olarak tüketiyor. Ortalama günlük şeker tüketimi 20-30 küp şeker aralığında. Bu şeker değeri yaklaşık 400 ile 600 kalorilik günlük alınması gereken kalori miktarına fazladan ilave olarak alınıyor. Bu rakam insanların her gün bir saat daha fazladan koşarak yakabilecekleri enerji miktarına eşit. Biz de fazladan alınan bu 400 ile 600 kaloriden insanları Sukrax ile kurtarmayı amaçlıyoruz.”

3 MİLYON DOLAR CİRO İLE PAZARDA LİDERLİK HEDEFLENİYOR

Sukrax’ı Avrupa standartları çevresinde Almanya’daki üretim tesislerinde ürettiklerinin altını çizen Hasan Kurtuluş, Sukrax’a 4 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını söyledi. Sukrax’ın kalorisiz, doğal şeker tadı, diyabetli hastalar dahil herkesin kullanımına uygun olması ve içeceklerin görüntüsünde herhangi bir bulanıklık yaratmaması gibi özellikleriyle sektördeki diğer tatlandırıcılardan ayrıştığına dikkat çeken Hasan Kurtuluş, 2012 yılında yaklaşık 3 milyon dolar ciroyla pazarda lider olmayı hedeflediklerini vurguladı.

TÜKETİCİLER İÇECEKLERİN TADINI VE RENGİNİ BOZAN

TATLANDIRICILAR YÜZÜNDEN ÖNYARGILI

Yakamoz Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kurtuluş, sektörün temel sorunları hakkında şu bilgileri verdi:

“Tatlandırıcıların genel olarak ifade edilerek tüm tatlandırıcılar aynı kategoride değerlendiriliyor. Aspartam ve sakkarin içeren tatlandırıcılar ile ilgili olumsuz değerlendirmelerin sektörün genelini etkilemesi, bu güne kadar kullanılan tatlandırıcıların; içeceklerin tadını ve rengini bozması tüketicilerin ürünlere önyargılı olarak bakmasını sağlıyor. Bu önyargılar da sektörün büyümesini ve gelişmesini olumsuz olarak etkiliyor. Tüketicilerin aldıkları veya alacakları ürünlerin içeriklerini incelemeleri, nerede hangi şartlarda üretildiğinin araştırılması tüketiciyi iyi olmayan ürünlerden uzaklaştıracak ve iyi olan ürünlere yönlendirecektir. Bu durumda genel tüketici önyargısı yavaş yavaş ortadan kalkarak sektörümüze olumlu olarak yansıyacaktır.”

İSTANBUL, İZMİR, ANKARA, ANTALYA VE BURSA’DA BAYİLER AÇILACAK

Tüketicilerin 100’lük tablet Sukrax’ı seçkin internet siteleri ve eczanelerden 9.90 TL ye temin edebileceklerini belirten Hasan Kurtuluş, bayii ağı ile son tüketiciye ulaşmayı hedeflediklerini; İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa başta olmak üzere 2012 yıl sonunda tüm Türkiye’deki eczane ve seçkin AVM’lerde Sukrax’ın bulunabileceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52