Singapurlu Olam Progıda’yı satın aldı

Dünyanın önde gelen uluslararası entegre tedarik zinciri yönetimi, zirai ürünler ve yemek katkı maddeleri işleyicisi Singapurlu Olam International Ltd., Progıda Group’u 38 milyon dolara (66 milyon TL) satın aldığını bildirdi.

Singapurlu Olam Progıda’yı satın aldı
1988’de İstanbul’da Pisani&Rickertsen GmbH tarafından İstanbul Fındık İhracatçıları Birliği ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Ufuk Özongun ortaklığıyla kurulan Progıda’nın Giresun’da 40 bin ton kapasiteye sahip bir entegre fabrikası ve Ordu’da iki kabuk kırma tesisi bulunuyor. Türkiye’nin 3. büyük fındık ihracatçısı Progıda, iç piyasada ‘Fındıkçı’ markasıyla yer alıyor. Olam Genel Müdürü Ashok Krishen, “Fındık işine girdiğimiz için çok heyecanlıyız. Küresel kuruyemiş pazarında liderliği amaçlıyoruz. Progıda’yı satın almamız liderlik stratejimiz içinde önemli bir adım. Kaju, yerfıstığı, badem ve fındıkta güçlü olacağız. Ayrıca Olam olarak Avrupa’daki şekerleme endüstrisine ürün tedarik etme konumumuzu daha da güçlendirmiş olacağız” şeklinde konuştu. Avrupa’ya yakınlığı ve ham maddeye sahip olması dolayısıyla Türkiye’nin kendileri için cazip olduğunu kaydeden Krishen, “Biz bu alımı bir birleşme olarak görüyoruz. Progıda’nın tecrübesinden yararlanacağız” diye konuştu.

Progıda’nın satışıyla ilgili açıklama yapan Ufuk Özongun ise, Jonny Fahje ile firmayı yönetmeyi sürdüreceklerini belirterek, “Olam, Progıda’nın emtia yönetimi alanında daha büyük bir mali güce sahip olmasını sağlayacak. Müşterilerimize Olam’ın kakao, şeker, palm ve süt ürünleri alanındaki gücünden fırsatlar sunacağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52