Tavuk eziyetine sessiz kalmadılar!

Ünlü restoran zinciri McDonald's, hayvan hakları savunucusu bir grubun çiftliklerde çektiği gizli kamera görüntülerinin ardından tavuklara eziyet eden çiftlikle ilişkisini kesti.

Tavuk eziyetine sessiz kalmadılar!
Dünyanın en büyük restoran zincirlerinden McDonald's, hayvan hakları savunucusu bir grubun çiftliklerde çektiği gizli kamera görüntülerini yayınlamasının ardından yumurta satın aldığı tedarikçi firma ile ilişkisini kesti.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN

"Mercy for Animal" adlı grup tarafından Sparboe Tavuk Çiftliği'nin Iowa, Minnesota ve Colorado'daki 5 tesisinde çekilen görüntülerde daracık kafeslere hapsedilmiş tavuklar, boğulup ölmeleri için plastik torbaları doldurulan erkek piliçler ve tavukların gagalarının uçlarını kesen işçiler görülüyor.

McDonald's Başkan Yardımcısı Bob Langert, görüntülerin son derece rahatsız edici olduğunu belirtti ve şirket olarak tedarikçilerinden hayvanlara insanca davranmaları talebinde bulundukları konusunda müşterilerine güvence verdi.

Görüntüleri "şok edici" olarak niteleyen Sparboe Çiftliği ise, şirket içinde yapılan bir soruşturma sonucu hayvanlara kötü davranan dört işçinin belirlendiğini ve işten çıkarıldıklarını söyledi.

ABD'nin beşinci en büyük yumurta üreticisi olarak tanınan Sparboe Çiftliği'nin sahibi Beth Sparboe Schnell, "hayvanlara yapılanlar, kesinlikle kabul edilemez. Çok üzgünüm" dedi.

Mercy for Animal grubu ise, McDonald's şirketinin çiftlikten yumurta almayı kesme kararının yeterli olmadığını belirtti.

Bir grup Mercy for Animals üyesi, Sparboe Çiftliği'ne ait tesislerde işe girmiş ve 23 Mayıs'tan 1 Ağustos'a kadar gizli kameralarla tesislerde yaşanan şiddet olaylarını kaydetmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52