Progıda-Fındıkçı iç pazara odaklandı

İstanbul'da Pisani Rickertsen ortaklığıyla 1988 yılında kurulan Progıda AŞ, naturel ve işlenmiş fındık alanlarında Türkiye'nin önde gelen imalatçılarından biri olarak, Giresun'daki tam teşkilatlı ve modern fabrikasında faaliyet gösteriyor.

Progıda-Fındıkçı iç pazara odaklandı
Avrupa'ya özellikle Almanya, Fransa, Belçika, İtalya, Yunanistan, İsrail, Malezya, Kore gibi ülkelere fındık ihracatı gerçekleştiren Progıda, iç pazara yönelik geliştirdiği Fındıkçı markasıyla Türkiye'deki pazarını da büyütmeyi amaçlıyor.  40, 80 ve 200 gram poşetlerin yanı sıra 250, 500 ve 1 kilogramlık vakumlu poşetlerle ürün hazırlayarak iç pazara ağırlık veren firma, hizmet ağımızı genişletmek için çalışmalarına hız verdi.

Progıda Tarım Ürünleri Sanayi Tesis Müdürü Hakan Karakaş, fındık sektöründe 22 yıldır elde ettikleri başarıyı oluşturacakları yeni markalarla geliştireceklerini belirterek, "Özellikle iç pazara yönelik Fındıkçı Progıda markası ile atılımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Fındıkların uluslararası piyasalara sunumunun İstanbul'daki ve Hamburg'daki büroları vasıtasıyla gerçekleştiğini dile getiren Hakan Karakaş, fındıklarının çikolata, şekerleme, pastacılık, dondurma ve kuruyemiş gibi birçok endüstride kullanıldığını açıkladı. Karadeniz Bölgesi’nin ilk helal sertifikasını alan Progıda'nın ISO 18001 İş Güvenliği ve İşçi Güvenliği sertifikasını alma hedefinde olduğunu aktaran Karakaş, bu yönde çalışma sürecine başladıklarını kaydetti. 1988 yılından bugüne Giresun'un Piraziz ilçesinde 22 yıldır istikrarlı büyümesini sürdüren Progıda'nın Fındıkçı markası ile iç pazara hizmet vermeye başladığına dikkat çeken Karakaş, "Hedefimiz, ülke içinde fındık tüketimine olumlu anlamda katkıda bulunmak. Yüzde 70'i Alman Pisani Rickertsen ortaklığında bulunan firmamız, satışlarının yüzde 95'ini ihracata yönelik yapıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere fındık ihtiyacı olan dünyanın her ülkesine fındık ihraç eden modern bir entegre sanayi kuruluşuna sahip bulunuyoruz" diye konuştu.

69 dönüm arazi üzerinde 12 bin metrekaresi kapalı alanda işlenmiş ve kavrulmuş fındığın tüm çeşitlerini müşteri memnuniyetini ön planda tutarak sunduklarını açıklayan Karakaş, en son yaptıkları atılımla Fındıkçı markasıyla ülke içine ağırlık verdiklerini kaydetti. 2006 yılında modern naturel seçme fabrikasını kuran Progıda'nın 20 bin ton işlenmiş, 20 bin ton da naturel olarak işlem yaptığını dile getiren Karakaş, bünyelerinde toplam 220 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Firmanın Giresun'daki tesislerinden hariç Adapazarı'nda ve Ordu'da da bir kırma fabrikasına sahip olduğuna dikkat çeken Karakaş, "Firmanın hedefi ülke içinde fındığın tanıtımına ağırlık vermek ve ihracatı da her yıl düzenli olarak artırmak. Fındık sektöründe istikrar ve uzun vadeli politikalar çok önemli.

Firma olarak ISO 9001 kalite belgesine, ISO 22000 Gıda Güvenlik belgesi, IFS Uluslararası Gıda Belgesi'ne sahip olmakla beraber, Yüksek Standart Belgesi'ne de sahibiz. Aynı zamanda Bio Organik belgesine sahibiz. Bunun dışında ISO 14001 Çevre Yönetim Belgesi'nin de 12-13 Nisan'da belgelendirilmesi yapıldı. Karadeniz'de bu belgeyi alan ilk firma olacağız" şeklinde konuştu.

Dünya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52