Panda pazarın üstünde büyüdü

Has Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bahar, “Pazarın geçen yıl itibarıyla yüzde 15 oranında büyüdüğünü düşünürsek, Panda olarak pazarın üstünde bir büyüme performansı ortaya koyduk” dedi.

Panda pazarın üstünde büyüdü

Has Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bahar, sektöre Panda markasıyla hizmet veren firmalarının 2011 yılında yüzde 22 oranıda büyüdüğünü belirterek, “Pazarın geçen yıl itibarıyla yüzde 15 oranında büyüdüğünü düşünürsek, Panda olarak pazarın üstünde bir büyüme performansı ortaya koyduk” dedi. Bu yıla ise satış noktası sayılarını artırarak başladıklarının altını çizen Bahar, şu an tam kapasiteyle çalıştıklarının bilgisini verdi.

Firmalarının yenilikçi ürün yaklaşımıyla da pazar payını artırdığına işaret eden Bahar, “Ar-Ge yatırımlarımız sayesinde Stix ailesinin yıllardır koruduğu damak tadını, ürün çeşitliliğini ve bitmeyen dondurma konseptini, ailenin yeni üyesi Jet Stix’e de taşıdık. ‘Miyonlarca bedava’ sloganıyla Jet Stix ürün çeşitlerini hem küçüklerin hem de büyüklerin beğenisine sunduk.

Stix ürün portföyünün genişletilmesinin yanı sıra gelenekte yenilik yaparak ‘Panda Usulu Maraş’ serimizi genişlettik. Kornet kategorisinde ‘nefis fıstıkdibi’ ile benzeri olmayan yeni ürünümüz Maraş Kornet’i tüketicilerimizin beğenisine sunduk” şeklinde bilgi verdi.

Firmalarının yeni fabrika yatırımını tamamlama çalışmalarını da hızlandırdığını açıklayan Bahar, “1984 yılında Türkiye’yi ilk endüstriyel dondurma ile tanıştırdığımızdan beri yurtiçi pazarda sürekli büyüyoruz. 1990 yılında başlayan ihracat operasyonlarımızla bugün sekiz farklı ülkeye dondurma ihracatı yapıyoruz. Bu ülkeler arasında Kosova Cumhuriyeti, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Irak ve Libya bulunuyor” ifadesini kullandı.

Sektördeki sorunlara da değinen Bahar, “Dondurma halen mevsimlik tüketilen bir ürün olduğu için, çiğ süt fiyatlarında yaşanan değişiklikler sektördeki firmaları olumsuz etkiliyor. Kısa olan sezonumuzda süt alım fiyatlarımızdaki dalgalanmaları, satış fiyatlarına yansıtamıyoruz, bu da maliyetlerimizi olumsuz etkiliyor” değerlendirmesini yaptı.
Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52