Norveçli somona helal belgesi!

Alarko-Leröy Türkiye’de Helal Gıda Sertifikası alan ilk Somon balığı ürünleri firması olarak Norveçli Somonu helal gıdalar arasına kattı.

Norveçli somona helal belgesi!
Gıdavitirini - Su ürünleri sektöründe Alarko-Leröy’ün Somon Balığına, Türk Standartları Enstitüsü, Helal Gıda Uygunluk Belgesi verdi. Şirket, bugüne kadar hijyen ve İslami koşullara uygun gerçekleştirdiği üretimini kayıt altına alarak, sektöründe bir ilke imza attı.

Alarko-Leröy Türkiye’de Helal Gıda Sertifikası alan ilk Somon balığı ürünleri firması olarak Norveçli Somonu helal gıdalar arasına kattı. Helal Belgesini somon balık grubu ve füme ürünlerle alan şirket, bu alanda ilk olmanın gururunu yaşıyor.

Gıdaların temiz ve sağlıklı ortamlarda ve İslami koşullara uygun üretilmesi, iç ve dış pazarda giderek zorunlu hale gelmeye başlıyor. Çünkü özellikle Müslüman tüketiciler, bu belgeye sahip ürünleri daha fazla tercih ediyor. Helal Belgesinin özellikle TSE gibi saygınlığı kabul gören kurumlardan alınmış olması da ayrı bir önem taşıyor.

Yurtiçi kadar yurtdışına ihracat yapılan ülkelerdeki Müslümanların büyük çoğunluğunun Somon Balığı tüketicisi olduğunu belirten Alarko-Leröy Genel Müdürü Bülent Işık “Günümüzde Helal Gıda Sertifikası ürünün sadece helal yasası gereklerine uygunluğunu değil, aynı zamanda üretimde gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarının da titiz bir şekilde uygulandığını göstermektedir. Bu nedenle Helal Gıda Sertifikalı ürünler yabancı tüketiciler tarafından da tercih ediliyor. Çünkü onlar biliyor ki bu belgeye sahip ürünü gönül rahatlığı ile tüketebilirler.” dedi.

Bu güne kadar zaten hijyenik koşullarda kesilip, paketlenerek tüketiciye ulaşan Norveçli Somon Balığı, “helal sertifikası” ile de hammaddeden mamül aşamasına kadar geçen süreçte temizlik ve sağlık şartlarını yerine getirdiğini bir kez daha tescillemiş oldu. Böylece İslam Aleminin helal gıdalar listesinde yerini aldı. Taze ve işlenmiş Somon Balığı’nın yanısıra, Alarko-Leröy’ün Balık ve Balık Ürünleri Grubu’ndaki Alabalık, Denizalası, Halibut, Cod, Uskumru, Saithe, Fener Balığı da Helal Belgesi aldı.

Helal sertifikalanmış ürünler için Pazar oldukça büyük. Dünyada 1,5 milyar Müslüman yaşıyor. Müslümanların 10 milyonu Amerika’da, 25 milyonu Avrupa’da, 300 milyonu Afrika’da, 850 milyonu Asya’da ve 250 milyonu Ortadoğu’da yaşıyor. Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkelerde yıllık 200 milyar dolar helal ürün pazarının yıllık talebi oluyor. Pazarın gelişmeye açık olması, uluslararası firmaları “Helal Gıda Sertifikası” almaya yönlendiriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52