Şimdi de 'sözde organikçiler' piyasada!

Gıda hilecilerine 'sözde organikçiler' de eklendi. Tüketicinin hassasiyetini kullanan bazı uyanıklar, bozuk ürünleri 'doğal' diye satmaya başladı...

Şimdi de 'sözde organikçiler' piyasada!
Kamuoyunun gündeminden düşmeyen sağlıksız ve hileli gıdalar, vatandaşı tedirgin etti. Kimileri köylerinden sağlıklı ürün sipariş ederken, kimileri de fiyatı piyasada satılan ürünlerin neredeyse 2 katı olan organik gıdalara yöneldi. Vatandaşın bu talebini fırsat bilen bazı uyanıklar da bozuk ürünlerini 'organik' diye satarak para kazanmaya başladı.
SAHTECİLER ÇOĞALDI

Organik Ürün Üreticileri ve Sanayicileri Derneği Başkanı Ayhan Sümerli, son 2 haftada organik ürünlere talebin yüzde 40 arttığını belirterek, "Tarım Bakanlığı'nın uygunsuz üretim yapan firmaları açıklaması halkı daha bilinçli davranmaya yöneltti, organik ürün satışları arttı. Bu durumu fırsat bilen kalpazanların sayısı da arttı" dedi.
Kimilerinin organik ürünleri kolay para kazanma yolu olarak gördüğünü anlatan Sümerli, şöyle devam etti: "Üzerinde organik yazan her ürün doğal değil. Ürünün etiketinin yanında, hem bakanlığın hem de ürünün kontrolünü yapan müessesenin sertifikası olmak zorunda. Ayrıca organik ürünler ambalajlı satılmak zorunda, ambalajsız ürünler organik değildir. Vatandaş, bunlara dikkat etsin, kandırılmasın." Bitki uzmanı Hicret Günhan da, organik ürünlerin kokusundan ve görüntüsünden ayırt edilebileceğini kaydederek, "Organik sebze-meyve ne çok büyük, ne de çok küçüktür. Standart ölçülerdedir. Domates domates gibi kokmalı" diye konuştu.
'ÜRÜN YAMUK YUMUK OLMALI'
Kilye Doğal Tarım Ürünleri Kurucusu Selim Zafer Ellialtı, her organik ürünün ayrı ayrı belgesi olması gerektiğini belirterek, "Organik tanıtımı dejenere oldu. Herkes her ürüne organik diyor. Analizleri yapılmış ve sertifikası olan ürünler organiktir" dedi. Kalıntı kalmadığı tespit edilen ürünlere de iyi tarım serfikası verildiğini kaydeden Ellialtı, şunları söyledi: "Sebzemeyvenin homojen yapısına bakınız. Resim gibi hepsi aynı boy olmaz. Yamuk yumuk olur."
Takvim

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52