Kervan’dan ‘helal’ ihracat!

Kervan Gıda, en önemli ihracat pazarı olan Ortadoğu ülkelerinden gelen talep üzerine, TSE’nin de kabul ettiği uluslararası Helal Sertifikası aldı.

Kervan’dan ‘helal’ ihracat!
Gıdavitrini - Türkiye’nin en büyük yumuşak şeker ihracatçısı ve önde gelen şekerleme üreticilerinden biri olan Kervan Gıda, en önemli ihracat pazarı olan Ortadoğu ülkelerinden gelen talep üzerine, TSE’nin de kabul ettiği uluslararası Helal Sertifikası aldı. Uluslararası TS OIC/SMIIC 1 helal standardını kabul eden TSE, ilk olarak 04.07.2011 tarihinde helal belgesi verme işlemlerine başladı ve bugüne kadar 17 firma bu belgeyi aldı. 30.01.2012 tarihi itibariyle helal belgesi almaya hak kazanan Kervan Gıda ise şekerleme sektöründe ilk Helal Sertifikası alan firma oldu. Kervan Gıda Helal Sertifikası’nı özellikle Ortadoğu, Türkiye, Avrupa, ve Türki Cumhuriyetler’de büyük ilgi gören Bebeto markalı yumuşak şeker ürünleri için aldı. Tüketici sağlığı ve memnuniyetine odaklanan Kervan Gıda, üretim kalitesini ISO 9001, ISO 22000, İngiliz Perakende Konsorsiyumu tarafından verilen Certificate of Conformity (BRC) ve Amerikan Hijyen Standardı (AIB) gibi uluslararası kalite ve gıda güvenliği yönetim sistemleri ile belgelendirmiş durumda. Sağlıklı ürün geliştirme amacıyla yumuşak şeker üretiminde gerçek meyve suyu kullanan Kervan Gıda, 2010 yılında Avrupa Birliği ülkeleriyle eş zamanlı olarak üretiminin tamamında bitkilerden elde edilen doğal renklendirici kullanımına geçti.







Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, Gdo, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hijyen, Mehmet Mehdi Eker, Obezite, Kervan Gıda, TSE, Bebeto, Helal Gıda







YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52