Kağıthane'de 'tatlı' zirve

Nejat Güllü'nün Güllüoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ı ağırladı.

Kağıthane'de 'tatlı' zirve

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve beraberindeki heyet, dünyanın en büyük baklava üretim tesisi olma özelliği taşıyan Nejat Güllü'nün Kağıthane tesislerini ziyaret etti. Başta fıstıklı ve cevizli olmak üzere en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alan Nejat Güllü'nün baklavalarını yerinde tadan Talat ve beraberindeki heyete baklava ve lokum hediye edildi.

Güllüoğlu markasını ve tatlılarını bildiğini, düzenli olarak her akşam tatlı yediğini ifade eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Bazı sektörler vardır ki onlarda ürettiğiniz ürünleri yiyemezsiniz. Mesela inek besleyenlerin süt içememesi gibi. Ancak baklava bence böyle değil. Ben politikaya girmeden önce, soğutma makineleri ticareti yapıyordum. Elektrik mezunu olmama rağmen Kıbrıs'ta elektrik sektöründe iş olmadığı için buzlukçu oldum bu nedenle baklavanın dünyanın bir çok noktasına nasıl korunarak gönderildiğini iyi bilirim.Nejat Beylerin tesisi de dünya standartlarında bir yapı" dedi.

Önümüzdeki dönemde yurt dışı yatırımlarına daha da ağırlık vereceklerini, dünyada büyümek için hammadde standardizasyonun çok önemli olduğunu anlatan Nejat Güllü, "Güllüoğlu olarak, özgün lezzetlerimizle yurt dışında yayılmaya ve şubeleşmeye çok önem veriyoruz. Çok yakın zamanda yurtiçinde Ankara'da bir şube; yurtdışında ise Almanya Düsseldorf'da, Belçika Brüksel'de, ABD'de Florida Eyaleti'nin Miami kentinde ve Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde olmak üzere toplamda altı yeni şube daha açacağız. 2015 yılı sonunda yurtiçinde 25, Amerika'da 50, Avrupa'nın önemli başkentlerinde toplamda 15 şubeye, Arap ülkelerinde ise 10 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. KKTC'de de yatırım olanaklarını ve potansiyeli araştırıyoruz. Sayın Talat'ın bu ziyareti ve yaptığımız görüş alışverişleri bizim için çok yararlı oldu" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52