Filistin'de 4'üncü fabrikayı açıyor!

İslam dünyası tarafından sömürgecilikle suçlanan dünyanın en büyük içecek markası Filistin'de fabrika sayısını artırıyor.

Filistin'de 4'üncü fabrikayı açıyor!

Dünyanın en büyük içecek markası olarak kabul edilen ve İslam dünyası tarafından pek sevilmeyen marka Filistin'de fabrika sayısını artırıyor. Bu yatırım şaşkınlıkla karşılanıyor. 

Filistin'deki 3 fabrikası ile ülkenin en büyük yabancı yatırımcısı olan Coca-Cola, 4'üncü fabrikayı intifadanın kalbi olan Gazze'de açıyor. Bu açılış ise farkıl yorumları beraberinde getiriyor. 

Coca-Cola ürünlerinin Filistin'deki şişeleme ve dağıtımını yapan National Beverage Company'nin (NBC) kendisi de Filistinli olan Genel Müdürü İmad Hindi, yeni fabrika'da ekim ayı itibari ile üretime başlayacaklarını söyledi. Coca-Cola, Filistin'de şu anda Ramallah, Tulkarim ve Jericho şehirlerinde olmak üzere üç fabrikada üretim gerçekleştiriyor. 4.6 milyon nüfuslu Filistin'de Coca-Cola'nın gazlı içecek pazarındaki payının yüzde 86. olduğu açıklandı. 

İslam dünyası tarafından "her kola bir kurşun" benzetmesiyle eleştirilen marka, bölgede farklı sponsorluk çalışmalarına imza atarak bu algıyı kırmaya çalışıyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 13:30

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52