Özel günde özel bir lezzeti hak ediyor

Babalar gününde babanıza paha biçilmez bir hediye verin. Ellerinizle hazırladığınız ve daha önce hiç tatmadığı bir pastaya ne dersiniz?

Özel günde özel bir lezzeti hak ediyor

Hepimizin ilk süperkahramanı babamızdır. O’ndan daha güçlüsü, daha yakışıklısı, daha çok şey bilen yoktur. Yıllar geçse de babalarımız her daim en güvendiğimiz adam olarak kalır. Bize paha biçilmez bir sevgi ve güven sunan babamıza bu yıl babalar gününde paha biçilemez bir hediye vermeye ne dersiniz? Ellerinizle hazırladığınız, size yaşattığı unutulmaz anıları hatırlatacak kadar tatlı, sadece onun için yapılacak kadar özel ve kalbinizin onun için attığını hatırlatacak şekilde koskocaman kalp şeklinde bir pasta.

Hem kolay hem faydalı
Sezon Pirinç Gurme Direktörü Esra Erdoğan’ın hazırladığı New York Usulu Siyah Pirinçli Chees Cake, sağlık kaynağı siyah pirinç sayesinde lezzet ve sağlığı buluşturuyor.
MALZEMELER
6 kişilik
1 Su Bardağı Sezon Siyah Pirinç (haşlanmış) 
1 su bardağı dövülüp ufalanmış kakaolu bisküvi ya da limonlu ligth bisküvi
1 Paket Vişne Jölesi (Tarifine göre yapıldıktan sonra haşlanmış pirinç ile karıştırılacak)
1 su bardağı dövülüp ufalanmış kepekli bisküvi
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Dolgu için: 4 paket Labne ligth peynir; 1+1/4 su bardağı şeker; bir limonun kabuğunun rendesi; bir çay kaşığı toz vanilya; 4 büyük yumurta, oda sıcaklığında; 1 dolu çorba kaşığı kepekli un; 1/2 su bardağı taze krema, oda sıcaklığında.

Üstünü ve altını kaplamak İçin: Hazırladığınız Vişne Jöleli Sezon Siyah Pirinçle karıştırın ve soğumaya bırakın.



Hazırlanışı:
Fırının önceden 175 C dereceye ısıtın. Kekin tabanı için büyükçe bir kásede bisküvi kırıntılarını ve şekeri karıştırın, sonra zeytinyağını ekleyip hepsini karıştırın. 23 cm çapındaki ve yağladığınız mandallı kek kalıbının içine boşaltın ve bir bardağın dibini kullanarak karışımı kalp şeklindeki kalıbın dibine düzenli bir şekilde bastırarak yayın. Fırında dokuz dakika kadar pişirin ve dışarı alın.Fırın ısısını şimdi 260 C dereceye yükseltin. Büyükçe bir kásenin içinde elektrikli çırpıcının orta hızıyla krem peyniri ve şekeri çok iyi çırpın. Çok fazla çırpmamalısınız, aksi halde fazla havalanma kekin üstünde çatlamaya yol açar. Makineyi yavaş hızda çalıştırarak limon rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Şimdi artık yumurtaları birer birer bu karışıma ekleyerek çırpmaya devam etmelisiniz. Ara sıra kásenin kenarlarını sıyırarak peynirin pürüzsüz olmasını sağlayın. Unu ekleyip karıştırın ve en son kremayı karıştırın. Bu karışımı kek kalıbındaki bisküvi tabanının üzerine boşaltın. Fırında 11 dakika pişirin. Şimdi hemen fırın ısı düğmesini 95 C dereceye getirin ve peynir kekinin ortası artık sertleşmeye başlayıncaya dek fırının kapağını açmadan pişirin. Bu süre yaklaşık 40 dakika alır. Fazla pişirmeyin, sertleşir.Kalıbın iç çevresinden bir bıçakla geçin ve fırının tel çubuklu rafı üzerine oturtun. Üç saat soğumaya bırakın.Üstünü plastikle kapayarak buzdolabında en az üç saat, tercihen bir gece bekletin. Keki yuvarlak bir kaseye alarak Sezon Siyah Pirinçli jöle ile kekin üstünü iyicene kaplayın. Aynı işlemi isterseniz kenarlarına da uygulayabilirsiniz. Servis için sıcak suya batıracağınız bir bıçakla dilimler kesip servis edin.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52