banner50

banner52

19 Eylül 2018 Çarşamba

Yemek kartı komisyon oranı şaşırttı

Dimes'den Muğla'ya yatırım

Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla'da Bal, zeytin, zeytinyağı, balık, narenciye, ve süt alanlarında önemli potansiyellerin olduğunu söyledi.

banner46
19 Ocak 2012 Perşembe 16:39
Dimes'den Muğla'ya yatırım

DİMES Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Erol Diren, Yatırım Müdürü İbrahim Kalyoncu ve Satın Alma Müdürü Barış Özturç'u makamında kabul eden Şahin, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesine yönelik yatırımcıların Muğla'da yatırım yapması amacıyla çeşitli görüşmeler yaptığını söyledi. DİMES yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunarak bazı çalışmalar yapacaklarını belirten Şahin, ''Muğla gıda sektöründe önemli bir potansiyele sahip. Bal, zeytin, zeytinyağı, narenciye ve süt alanlarında önemli potansiyellerimiz var. Yatırımcılar Muğla'da bahsettiğim alanlarda yatırım yaparsa hem kendileri kazanır hem de Muğla kazanır''dedi.

Muğla'da özellikle narenciye üretiminde iki yılda 100 tonun üzerinde artış yaşandığını vurgulayan Şahin, ''2008 yılında 153 bin 100 ton olan narenciye üretimimiz, 2010'da 269 bin 143 tona yükseldi. Önümüzdeki dönemde 'Muğla yatırımcıları bekliyor' adı altında, gıda alanında öne çıktığımız konularda bir çalışma yapacağız. İlerleyen günlerde ulusal ve uluslararası sektör temsilcilerini buraya davet edeceğiz'' diye konuştu.

DİMES Genel Müdürü Diren ise tarımın ülke kalkınmasında önemli bir etkiye sahip olduğunu kaydetti.

Ülkenin kalkınmasının tarımsal sanayiyle olacağını düşünerek bütün yatırımlarını tarım alanında yapan bir firma olduklarını ifade eden Diren, ''Tarım çok önemli istihdam sağlayan bir sektör. Firma olarak 150 bin müstahsilin malını değerlendiriyoruz. Bunun 60 bine yakını süt, geri kalanları meyve üreten müstahsildir. Ülkenin her yerinden meyve alıyoruz. Narenciye konusunda ülkede büyük bir eksiklik var'' dedi.

Türkiye'ye 150-200 bin ton portakal karşılığı konsantre geldiğini anlatan Diren, ''Bunun sebebi sanayiye yönelik çeşit olmaması. Türkiye'de dökülen portakalların konsantresinden yapılan içeceklerin tadı acı oluyor. Bunun için hep yurt dışından getirmek zorunda kalıyoruz. Ülkemizdeki bu plantasyonları kendimiz yapabilir miyiz diye yola çıktık. Bu yıl pilot bir tesiste deneme çalışmaları yapıyoruz'' dedi.

banner21

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20