Dimes'den Muğla'ya yatırım

Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla'da Bal, zeytin, zeytinyağı, balık, narenciye, ve süt alanlarında önemli potansiyellerin olduğunu söyledi.

Dimes'den Muğla'ya yatırım
DİMES Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Erol Diren, Yatırım Müdürü İbrahim Kalyoncu ve Satın Alma Müdürü Barış Özturç'u makamında kabul eden Şahin, tarımsal ürünlerin değerlendirilmesine yönelik yatırımcıların Muğla'da yatırım yapması amacıyla çeşitli görüşmeler yaptığını söyledi. DİMES yetkilileriyle görüş alışverişinde bulunarak bazı çalışmalar yapacaklarını belirten Şahin, ''Muğla gıda sektöründe önemli bir potansiyele sahip. Bal, zeytin, zeytinyağı, narenciye ve süt alanlarında önemli potansiyellerimiz var. Yatırımcılar Muğla'da bahsettiğim alanlarda yatırım yaparsa hem kendileri kazanır hem de Muğla kazanır''dedi.

Muğla'da özellikle narenciye üretiminde iki yılda 100 tonun üzerinde artış yaşandığını vurgulayan Şahin, ''2008 yılında 153 bin 100 ton olan narenciye üretimimiz, 2010'da 269 bin 143 tona yükseldi. Önümüzdeki dönemde 'Muğla yatırımcıları bekliyor' adı altında, gıda alanında öne çıktığımız konularda bir çalışma yapacağız. İlerleyen günlerde ulusal ve uluslararası sektör temsilcilerini buraya davet edeceğiz'' diye konuştu.

DİMES Genel Müdürü Diren ise tarımın ülke kalkınmasında önemli bir etkiye sahip olduğunu kaydetti.

Ülkenin kalkınmasının tarımsal sanayiyle olacağını düşünerek bütün yatırımlarını tarım alanında yapan bir firma olduklarını ifade eden Diren, ''Tarım çok önemli istihdam sağlayan bir sektör. Firma olarak 150 bin müstahsilin malını değerlendiriyoruz. Bunun 60 bine yakını süt, geri kalanları meyve üreten müstahsildir. Ülkenin her yerinden meyve alıyoruz. Narenciye konusunda ülkede büyük bir eksiklik var'' dedi.

Türkiye'ye 150-200 bin ton portakal karşılığı konsantre geldiğini anlatan Diren, ''Bunun sebebi sanayiye yönelik çeşit olmaması. Türkiye'de dökülen portakalların konsantresinden yapılan içeceklerin tadı acı oluyor. Bunun için hep yurt dışından getirmek zorunda kalıyoruz. Ülkemizdeki bu plantasyonları kendimiz yapabilir miyiz diye yola çıktık. Bu yıl pilot bir tesiste deneme çalışmaları yapıyoruz'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52