Etin perakende satışında da KDV indirilmeli

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşın ucuz et alabilmesi için KDV oranının perakende satışta da yüzde 1’e indirilmesi gerektiğini belirtti.

Etin perakende satışında da KDV indirilmeli
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KDV oranının toptan et fiyatlarında yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi yönündeki kararı olumlu bulduklarını, ancak vatandaşın ucuz et alabilmesi için KDV oranının perakende satışta da yüzde 1’e indirilmesi gerektiğini belirtti. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, toptan et fiyatlarında yapılan vergi indiriminin kayıt dışılığı önleyecek bir adım olduğunu, sektöre de olumlu yansıyacağını ifade etti.

Sektörde et fiyatlarının kalıcı olarak düşmesi ve vatandaşların daha ucuza et alması için iki adımın daha atılması gerektiğini kaydeden Palandöken, "Perakende satışta da KDV yüzde 1’e indirilmeli, daha sonra da yem fiyatlarında indirime gidilmelidir. Buğdayda olduğu gibi yemde de KDV yüzde 1’e indirilmelidir" dedi.

Temel gıda ürünlerinde yapılacak KDV indiriminin de tüketici fiyatlarında önemli düşüş sağlayacağını belirten Palandöken, bu ürünlerde de KDV’nin yüzde 1 olması gerektiğini, fiyatların düşmesinin sürümü artıracağını, alışverişi canlandıracağını ve böylece daha fazla vergi toplanacağını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52