Demkar Antep’in en büyüğü olacak

Günlük yaklaşık 50 ton üretim kapasitesiyle çalışmalarına devam eden Demkar Nuts, yeni tesisinde kapasitesini 4 kat artırarak 200 ton kuru fıstık işleme kapasitesine ulaşacak.

Demkar Antep’in en büyüğü olacak
Kuruyemiş imalatına 1970'li yıllarda başlayan ve bugün günlük yaklaşık 50 ton üretim kapasitesiyle çalışmalarına devam eden Demkar Nuts, mart ayında faaliyete geçecek yeni tesisinde kapasitesini 4 kat artırarak 200 ton kuru fıstık işleme kapasitesine ulaşacak. Bu kapasite ile Demkar Nuts, alanında Gaziantep'in en büyük firması olacak. İmalata 1970'li yıllarda başladıklarını belirten Demkar Nuts Gıda San. Tic. Limited Şirketi sahibi Mehmet Demir, "1970'li yıllarda ortak olarak kurduğumuz firmamızın yönetimine 2001 yılında oğullarım Hasan Demir ve Cengiz Demir'in katılmasıyla teknoloji, reklam, büyümeyi öngören adımlar ve ürünlerin etkin kullanımı yönünde önemli aşamalar kaydettik. 5 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu tesisimizde günlük 30-50 ton arası üretim kapasitesi ile imalata devam ediyoruz" dedi. Ürünlerini iç piyasada bütün bölgelere gönderdiklerini kaydeden Demir, "İhracat da yapan firmamız, Avrupa ülkelerine, Gürcistan, Kazakistan, Moldova gibi Orta Asya ülkelerine ve Amerika'ya Antep fıstığı satışı yapıyoruz. Antep fıstığı çeşitleri yanında badem, ceviz, üzüm, kaju yemişlerini de yine ithalat ve ihracat olarak iç ve dış piyasada çalışıyoruz" diye konuştu.

Ürünlerine tedarikçilerinden gelen yoğun talep üzerine ek yatırıma gittiklerini açıklayan Mehmet Demir, "GATEM-KÜSGET bölgesinde yapacağımız yeni yatırımımızla günlük 30-50 ton arası olan kapasitemizi 200 ton kuru fıstık işleme kapasitesine çıkartacağız. 6 bin metrekaresi kapalı toplam 11 bin metrekare alan üzerinde kuracağımız tesisimizi mart ayında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Alanımızda Gaziantep'teki en büyük üretim kapasitesine sahip firma olacağız. Ayrıca fıstık işleme tesislerinde ilk HACCP belgeli firma da Demkar Nuts olacak" bilgisini verdi.

Demir, "Her ürünün kalite standartları ve kalibreleri olduğu gibi Antep fıstığına da ayrı ayrı kalibrasyon yaparak ISO9001, ISO14000 ve ISO22000 kalite yönetim sistemleri standartlarında iş ortaklarımıza sunuyoruz. Yeni fabrikamızda HACCP standartlarını ve kendi iç denetim ve analiz sistemimizi uygulayacak laboratuar bölümümüzü projemize ekleyerek, kusursuz üretim yapma hedefine ulaşacağız" şeklinde konuştu. Demir, sürekli gelişme ve iyileştirme çalışmaları doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında yapılan gıda fuarlarını gerek katılımcı gerek ziyaretçi olarak yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52