Buğday fiyatlarındaki düşüş sürer

Günlük üretim tonajını 40 tondan 60 tona çıkaran Dramalı Un, geçen yılın üzerinde bir üretim ve ciro gerçekleştirerek bu yıl yüzde 15 büyümeyi hedefliyor.

Buğday fiyatlarındaki düşüş sürer

Firma, mevcut yatay silolarının yanına dört adet biner tonluk çelik silo kurmayı ve öncesinde de yaklaşık 65 bin dolarlık trafo yatırımını gerçekleştirmeyi planlıyor. Günlük üretim tonajını 40 tondan 60 tona çıkaran Dramalı Un, geçen yılın üzerinde bir üretim ve ciro gerçekleştirerek bu yıl yüzde 15 büyümeyi hedefliyor. Son yıllarda etkili olduğu Ege Bölgesi pazarında daha da güçlenen firma, mevcut yatay silolarının yanına dört adet biner tonluk çelik silo kurmayı ve öncesinde de yaklaşık 65 bin dolarlık trafo yatırımını gerçekleştirmeyi planlıyor.

Sektörünün önde gelen firmalarından biri olarak Karacabey’deki üretim faaliyetlerini sürdüren Dramalı Un, gerçekleştirdiği yatırımlarla ürün yelpazesini çeşitlendirmeye devam ediyor. Sahip olduğu paketli ürünlerin yanına kısa bir süre önce yüzde 100 taş değirmende öğütülmüş katkısız tam buğday ununu da ekleyen firma, lüks ekmek satan fırınlara ürünlerini ulaştırıyor.

Ağırlıklı olarak Güney Marmara ve Ege Bölgesi’nde hizmet verdiklerini söyleyen Dramalı Un Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Tüydeş, son olarak tesisleri dışında üretimine başladıkları katkısız tam buğday unuyla söz konusu bölgelerdeki müşterilerine hizmet edeceklerini söyledi.

Ürettikleri ürünün tamamen katkısız olmasının oldukça önem arz ettiğini dile getiren Tüydeş, “Bizim tam buğday unumuz diğerlerinden farklı. Bu ürünü daha da yayma hedefimiz var. Hedeflediğimiz miktarlara ulaşabilirsek ürünü kendi tesisimiz içinde de üretebiliriz. Şu an daha çok lezzet ve tonaj üzerinde duruyoruz” diye konuştu.

Başta İzmir olmak üzere Ege pazarında kaliteli una olan talebin artmasından dolayı üretim miktarında önemli bir artış yaşadıklarını ifade eden Tüydeş, buna bağlı olarak 2012 yılını geçen yılın üzerinde bir üretimle kapatmayı ve yüzde 15 büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Tüydeş, geçen ramazan ayında erzak paketlerinde de ciddi bir rekora imza attıklarını ve bu alanda yüzde 90’a varan bir büyüme yaşadıklarını dile getirdi.

Bursa’nın önde gelen yerel marketleriyle ve büyük firmalarıyla çalıştıklarını ifade eden Tüydeş, “Son yıllarda erzak paketlerinde yer vermek üzere markamıza olan talep önemli oranda arttı. Bu süreçte biz de biraz agresif hareket ederek pazarda önemli bir yer edindik. Son yıllarda erzak paketleri piyasasında güçlü olmak gibi bir hedefimiz vardı. Geldiğimiz noktada bunu başardık. Bursa’daki marka değerimizi iyice artırdığımızı söyleyebilirim. 2012’de mevcut arazimizin içindeki yatay siloların yanına çelik silolar kurmak için bazı firmalardan proje teklifleri istedik. Dört adet biner tonluk silolar kurmayı planlıyoruz. Bu silolar, saklama koşullarında iyileşme, insan hatasını en aza indirme ve daha az fire verme adına önemli katkılar sağlayacak” şeklinde konuştu.

“Laboratuvar yatırımımız öncelikte olacak”
Silo yatırımının bu yıl gerçekleşmesinin güç olduğunu; ancak laboratuvar projesinin 2012 sonuna kadar hayata geçirilmesini planladıklarını belirten Tüydeş, “Biz aslında bu yatırımlarımızı daha öncesinde gerçekleştirebilirdik. Fakat sunduğumuz çalışmalar hala onay bekliyor. Mesela iki yıldır BEBKA projemiz onaylanmadı. Bu durumda kendi imkanlarımızla yapacağız. Yaklaşık 450- 500 bin TL’lik bir yatırım bu. Çünkü küçük bir tesis kuruyoruz. Küçük öğütme sistemi, elek fırın gibi malzemelerin de içinde yer alacağı bir laboratuvar olacak bu. Bu konuda beklediğimiz onayların hızlıca çözülmesi bizim içimize su serpecek” diye konuştu.

“Buğday fiyatlarındaki düşüş sürer”
Un fiyatlarında geçen yıl önemli düşüşlerin gerçekleştiğini ve nisan ayına kadar da herhangi bir düzelme gözlemlenmediğini belirten Tüydeş, “Buğday fiyatlarının nisan ayında da yükseleceğini öngöremiyoruz. Sonrasında da Adana’da hasat döneminin başlayacak olması 2012’nin ilk altı ayında bir yükseliş yaşanmayacağını gösteriyor. Ancak 2012 yılında dünyada tarım sektöründe bir rekor yaşanması bekleniyor. Türkiye un ihracatında dünyada ilk 10 arasında yer alacak. Un ihracatında Çin, Kazakistan ve Avrupa ülkeleri vardı. Türkiye sürekli iki ve üçüncü sıralardaydı; ancak ilk sıraya yükselecek gibi görünüyor. Bizim umudumuz bu tahminlerin gerçekleşmesi yönünde. Çiftçi bu süreçte hak ettiği parayı kazanabilecek” diye konuştu.
Kobiden

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52