Bu kadar yatırıma karşılık alabiliyor mu?

Şölen Çikolata CEO’su Elif Çoban, yenilikçi ürünlerle kesintisiz büyüme sağladıklarını söyleyerek, “Üç yılda 225 milyon TL’lik yatırım yaptık” dedi.

Bu kadar yatırıma karşılık alabiliyor mu?
Şölen’in kurulduğu 1989 yılından bu yana kesintisiz olarak her yıl ciroda ve istihdamda büyüdüğünü, belirten Çoban, “Bizim pazarda yer edinebilmemiz için yenilikçilik bir rekabet avantajı değil, zaruretti. Bu nedenle Ar- Ge’ye sürekli yatırım yaptık” diye konuştu.

Elif Çoban, yılda ortalama 50 yeni ürünü tüketiciyle buluşturdukların kaydederek, tüketici tercihleri ve satın alma alışkanlıkları üzerine düzenli araştırmalar yaptıklarını ifade etti.

Pazar verileri ve dünyadaki trendleri değerlendirerek ürünler sunduklarını anlatan Çoban, “2008-2011 yılları arasında yani son 3 yılda yaptığımız toplam yatırım tutarı 225 milyon TL’yi aştı” dedi.

Türkiye’de çikolata tüketiminin belirli bir büyüme ivmesi göstermesine rağmen Avrupa ülkelerine göre henüz istenen düzeyde olmadığını belirten Elif Çoban, “AB ülkelerinde yıllık çikolata tüketimi kişi başına 12 kiloramı bulurken Türkiye’de bu rakam 1 kilogram civarında. Türkiye’de, gelir düzeyinin artmasıyla çikolata tüketiminde artış kaydedileceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Yüzde 10 büyüme

Elif Çoban ayrıca, çikolata pazarındaki en hareketli dönemlerden biri olan Şeker Bayramı öncesinde gazetecilerle bir araya gelerek sektör ve Şölen Çikolata hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Çoban, şu bilgileri verdi: “İkramlık çikolata alanında bayram öncesinde tüm hazırlıklarımızı yaptık. İkramlık çikolata kadar şeker kategorisinde de iddialıyız. Türkiye’de bir ilk olan Butik Jelly Meyveli Yumuşak Şeker’i ilk kez tüketiciyle buluşturuyoruz. Kutu çikolatada Milango ve Diamond’un yeni çeşitlerinin desteğiyle bayram satışlarımızda geçen yıla göre yüzde 10 büyüme hedefliyoruz” dedi.

Çoban, “Türkiye’de çikolata pazarının toplam büyüklüğü 1 milyar TL’den fazla. Şeker ve Kurban Bayramları’ndaki çikolata satışları bu cironun yüzde 46’sını oluşturuyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52