Organik alabalık üreticisine bilgisayar

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce organik alabalık üretimi yapan çiftçilere bilgisayar hediye edildi.

Organik alabalık üreticisine bilgisayar
İl Müdürü Adem Çekiç, ilde organik alabalık üretim sertifikası sahibi olan 3 firmaya dizüstü bilgisayar hediye edilmesi nedeniyle düzenlenen törende, Türkiye`de organik alabalık alanında Rize`nin bir ilki başardığını belirterek, bunun öncü olan işletme sahiplerinin azmi ve enerjisiyle başarıldığını söyledi.

Girişimcileri çalışmalarında kullanabilecekleri çeşitli araç ve yardımcı malzemelerle desteklemek amacıyla bu çalışmayı yapmayı planladıklarını ifade eden Çekiç, "Bu konuda bize destek verenlere teşekkür ediyorum. Proje kapsamında ilk olarak bilgisayar dağıtımı yapacağız. İlerde de diğer yardımcı malzemeler olan kuluçka makinesi gibi aletleri de çiftçilerimize dağıtmayı düşünüyoruz" dedi.

Rize Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı İbrahim Biberoğlu ise Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ihtiyaç duyduklarında yanlarında olduğunu ifade etti.

Organik alabalık üretimi yapan çiftçilerden Mustafa Memoğlu da, organik alabalık üretim projesi kapsamında şimdilik 3 tesisin sertifika aldığını kaydederek, bu sayının artmasının Rize için kazanç olacağını söyledi. Törende daha sonra çiftçilere dizüstü bilgisayarlar hediye edildi.

Necati Tuzcu-Rize

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52